14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Buitenplaats Doornburgh presenteertnieuwe concertreeks STEK

Maarssen – Samen met Syrène Saxofoonkwartet presenteert Buitenplaats Doornburgh een driedelige concertreeks genaamd STEK. De concertreeks bestaat uit drie concerten op een betoverende locatie; een voormalig klooster vlakbij Utrecht. Syrène nodigt hierbij musici Sterre Konijn en Merel Vercammen uit om het podium met hen te delen. De concerten vinden plaats op 8 juli, 16 september en 30 december 2023. 

Buitenplaats Doornburgh

“Onze droom komt uit, omdat we een programmering hebben gemaakt waarin de mooiste muziek tot bloei komt en waarbij we het podium delen met topmusici. Buitenplaats Doornburgh biedt deze mogelijkheid; de prachtige locatie is de afgelopen jaren omgetoverd tot een creatieve broedplaats.” – Syrène

Syrene. Foto: Jorieke de Vet

STEK

Het woord “stek” verwijst enerzijds naar “plaats” met Buitenplaats Doornburgh als vaste basis voor de reeks. Daarnaast is “Stek” symboliserend voor een stekje: een deel van een plant afkomstig van de stengel, het blad of de wortel waar een nieuwe plant uit kan groeien. Dat is iets organisch, waarvoor de juiste omstandigheden geboden moeten worden om gestaag te kunnen groeien. Dat is wat het kwartet gaat doen op Buitenplaats Doornburgh: de juiste omstandigheden bieden om verschillende publieksgroepen samen te laten komen en jonge mensen in aanraking te brengen met cultuur. Er is ruimte voor iedereen: van de doorgewinterde luisteraar tot de culinair geïnteresseerde cultuurminnaar en van amateurmusicus tot festivalbezoeker. 

Programma’s

Zaterdag 8 juli – An American (picknick) in Paris
Frisse en zwoele klanken van zowel Gershwin als Ravel klinken in de binnentuin van Buitenplaats Doornburgh. Het programma wordt afgewisseld met een selectie van Franse Chansons en liedjes van Gershwin gezongen door Sterre Konijn. Inclusief amuse en drankje.

Zaterdag 16 september – Wachten is wat een tuin overkomt
Vergankelijkheid en verwondering staan centraal. Er klinkt o.a. een bijzondere bewerking van “Der Tod und das Mädchen” van Schubert en er is timelapse fotografie van Heidi de Gier. Voorafgaand aan het concert is er een instrumententuin voor de piepjonge bezoekers. 

Sterre. Foto; Sander Veeneman

Zaterdag 30 december – Rising Waves
Samen met violiste Merel Vercammen presenteren de Syrènes een programma over waterstijging. Waar in Underwater het water langzaam begint te stijgen, staat het water in The Waves aan de lippen. In The Lark Ascending stijgt de leeuwerik op boven het water uit.

Informatie & tickets

Voor meer informatie & tickets kijk op https://www.buitenplaatsdoornburgh.nl/concertreeks-stek

Adres

Diependaalsedijk 17, Maarssen

Met dank aan

Cultuurfonds Stichtse Vecht, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Kindersymfonie, Leerorkest Stichtse Vecht en Kunstencentrum Nieuwe Vaart. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio