Burgemeester Marc Witteman ontvangt Stichtse Vecht penning

Maarssen – Burgemeester Marc Witteman heeft dinsdagavond aan het einde van de raadsvergadering de Stichtse Vecht penning ontvangen. Hij ontving deze hoogste gemeentelijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten als burgemeester en ambassadeur van Stichtse Vecht.

Locoburgemeester Jeroen Willem Klomps overhandigde hem de zilveren legpenning en bijbehorende oorkonde. Omdat de burgemeester heeft aangekondigd met ziekteverlof te gaan, was dit de laatste raadsvergadering waarin hij als voorzitter fungeerde.

Marc Witteman

 In de ruim drie jaar dat Marc Witteman burgemeester is heeft hij zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de gemeente en plaatselijke gemeenschap van Stichtse Vecht en zich met veel passie voor de gemeente ingezet. Voor het college van B&W was dit aanleiding om vertrouwelijk te besluiten hem de erepenning toe te kennen.

In zijn toespraak typeerde wethouder Klomps Witteman als een toegankelijke en open bestuurder met veel ambitie en energie, wars van decorum en iemand die altijd benaderbaar en bereikbaar is voor alle inwoners, zowel online als offline.

Volgens Klomps presenteerde Witteman zich na zijn aantreden snel als ‘burgemeester van de mensen’. Hij noemde de etentjes bij mensen thuis waar Witteman kort na zijn aantreden mee begon. Ook noemde Klomps de zomerstages die de burgemeester in 2015 en 2016 heeft gedaan. Deze stages stonden in het teken van kennismaken met en leren van de samenleving in Stichtse Vecht.

Lovende woorden

Klomps prees de burgemeester voor de vele vernieuwingen die onder zijn leiding zijn ingezet. Hij noemde in dit verband onder meer de Midzomerbijeenkomst, de alternatieve nieuwjaarsreceptie die donderdag 12 juli voor de der keer plaatsvindt; zijn aandacht voor goede en snelle klachtenafhandeling en de verbetering daarvan; het laten schrijven van zijn 4 mei toespraak door leerlingen van middelbare scholen en het betrekken van jonge veteranen bij de Veteranendag.

Ook bestuurlijk heeft Witteman als burgemeester veel vernieuwingen in gang gezet volgens Klomps. Hij noemde in dit verband onder meer ‘Gast van de Raad’ waarbij inwoners worden uitgenodigd om een raadsvergadering bij te wonen, het communicatieplan Rondom de raad, dat bedoeld is om de raad meer naar buiten te laten treden, de verbetering van de informatievoorziening aan de raad en verbetering van omgang in de raad en vergaderdiscipline en het instellen van de kinderburgemeester.

Klomps roemde Witteman verder als hoeder van de integriteit en de openbare orde en veiligheid. Ook prees hij de indrukwekkende wijze waarop Witteman als bestuurder eerlijk, open, en energiek met zijn ziekte omging.

Witteman vervult  zijn ambt met hart en ziel, aldus Klomps in zijn toespraak. “Je hebt Stichtse Vecht stevig op de kaart gezet, zowel lokaal, regionaal als landelijk. Via je blog op Facebook en je tweets deel je jouw ervaringen en weten we altijd waar je bent en wat je doet. Je ziet het als jouw rol om de onderlinge verbinding tussen mensen te bevorderen. Je slaagt erin om inwoners, instellingen, organisaties en initiatieven van allerlei niveaus met elkaar in verbinding te brengen. De inwoners hebben jou hoog zitten omdat ze merkten dat jij hen ziet staan. Jij bent hun boegbeeld.”

Stichtse Vecht penning

De Stichtse Vecht penning is bedoeld voor inwoners die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente en plaatselijke gemeenschap van Stichtse Vecht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied. Toekenning vindt in zeer bijzondere gevallen plaats. Burgemeester en wethouders kennen de penning toe.

“Met de toekenning van de penning aan Marc Witteman onderstrepen we zijn grote verdiensten en de ambassadeursrol die hij met verve voor Stichtse Vecht heeft vervuld. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor”, aldus Jeroen Willem Klomps.

De Stichtse Vecht penning bestaat sinds begin dit jaar. Het is een exclusieve legpenning met miniatuurversiersel, inscriptie en oorkonde, vervaardigd door Koninklijk Begeer B.V.. De penning is eerder dit jaar voor het eerst uitgereikt aan Juliëtte Jonker-Duijnstee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img