2.8 C
De Bilt

Camper? Lopik is er klaar voor!

Lopik – Op dinsdag 10 oktober 2017 om 13.00 vindt de officiële opening plaats van de eerste twee camper locaties in de gemeente Lopik. De locaties worden geopend door waarnemend burgemeester J.P.J. Lokker, beginnend bij de boerderij van de familie Rijneveld aan de Lekdijk West 76 in Willige Langerak.

Na het officiële gedeelte gaat het gezelschap in colonne met campers naar de tweede locatie, de boerderij van de familie Verhoef aan de Biezendijk 2a in Lopikerkapel. Camperbezitters zijn van harte welkom om de officiële opening bij te wonen.

Meer overnachtingsmogelijkheden

Najaar 2017 verschijnt het nieuwe beleidsplan voor recreatie en toerisme. Eén van de ambities daarin is om meer overnachtingsmogelijkheden te bieden aan camperaars. De Lopikerwaard biedt veel mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Het is bovendien een centraal gelegen uitvalsbasis om het Groene Hart en steden als Gouda en Utrecht te verkennen. Bezoekers die langer in het gebied verblijven, besteden hier ook hun geld, en dragen zo bij aan de economie en het voorzieningenniveau van Lopik. De gemeente Lopik deed daarom deze zomer een oproep aan (voormalige) agrarische ondernemers in het buitengebied om als nevenactiviteit een camperlocatie te beginnen.

thumbnail?id=1h8hMKYXO 4y4OAZld4kOsJjjptyZQDfX&sz=w300
Foto: Campererf Biezenhoeve

Gemeente Lopik faciliteert camper

Via het bestemmingsplan buitengebied is een camperlocatie mogelijk, zolang de activiteiten plaatsvinden binnen de bebouwingscontouren en voldoen aan de voorwaarden. Een voorwaarde is bijvoorbeeld openstelling van het campererf van 1 maart tot 1 november. De gemeente faciliteert door advies op maat, door de samenwerking met toeristische organisaties (onder andere VVV, GroeneHart.nl, Struinen en Vorsen) en door marketing via bijvoorbeeld persberichten, social media en LopikNatuurLek. Ook neemt de gemeente Lopik een deel van de kosten van de toeristische bruine borden voor haar rekening.

Camper erven

De nieuwe camperlocaties haken aan bij de ‘Campererven’ (www.campererf.nl), een formule van agrarische camperlocaties die al enkele jaren succesvol functioneert in Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Camperaars weten met dit ‘label’ dat zij terechtkomen op een (voormalige) boerderij, waar gasten kunnen genieten van kleinschaligheid en rust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio