14.9 C
De Bilt

Cannondale door Utrechts Landschap verwelkomt als bedrijfsvriend

Op 29 juni is tijdens een feestelijk moment bekendgemaakt dat Cannondale Gouden Bedrijfsvriend wordt van Stichting Utrechts Landschap. Het bedrijf sponsort, geheel passend, vanaf nu de mountainbikeroute in Zeist in de vorm van een gift aan de natuur.

MTB Cannondale

Aan de bestaande mountainbikeroute in Zeist is niets aangepast, behalve de naam. Vanaf 29 juni zal de MTB-route ‘Cannondale Mountainbikeroute Zeist’ heten. “Beide partijen zijn trots op dit duurza me partnerschap. Op deze manier hopen wij nog meer mensen te motiveren om op de fiets te stappen en van de Utrechtse natuur te genieten”, zegt Romy de Bruijn, marketingmanager van Cannondale.

Nu en in de toekomst

Hoofd Terreinbeheer van Utrechts Landschap Arjan van den Heuvel was aanwezig tijdens het officiële moment. “Veel mensen hebben onze natuurgebieden ontdekt via wandel- , mountainbike- en ruiterpaden. Daar zijn wij blij mee. Tegelijkertijd willen wij al deze vormen een plek in de natuur geven zonder de natuur daarmee te schaden. Mountainbiken is een groeiende sport. Utrechts Landschap wil dat deze sport een goede plek in de natuur krijgt. Wij zijn Cannondale dankbaar voor het adopteren van de MTB-route Zeist. Met het geld kan Utrechts Landschap de natuur rondom de MTB-route een extra impuls geven en goed onderhouden.

Route onderhouden door honderden vrijwilligers

De MTB-route wordt onderhouden door honderden enthousiaste vrijwilligers van de Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. Van den Heuvel, “Utrechts Landschap is de Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug dankbaar voor het onderhoud van de mountainbikepaden. Voor nu en in de toekomst.” Ook Bert Lam, coördinator van Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug was bij de opening aanwezig. “Wij voelen ons vereerd dat zo’n groot merk zich wil verbinden aan de route. Het zegt iets over de verankering in de fietswereld”, aldus Lam. Om de route te kunnen rijden moeten mountainbikers in het bezit zijn van een vignet.

Cannondale maakt wereldwijd diverse soorten iconische fietsen zoals mountainbikes, racefietsen, gravelfietsen en elektrische stadsfietsen. Het hoofdkantoor in Europa is gevestigd in een kasteel op Landgoed Geerestein in Woudenberg. Wil je ook Bedrijfsvriend worden van Utrechts Landschap? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt al 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. We kopen natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. De natuurorganisatie beheert inmiddels 5.825 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor publiek. Ons werk is mogelijk dankzij de steun van 33.940 donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 82 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio