6.7 C
De Bilt

Centerrr biedt eerste inwoner Stichtse Vecht een werkervaringsplek

Haifa Awedh is als eerste inwoner van Stichtse Vecht begonnen met haar werkervaringsplek bij sociale supermarkt Centerrr in Nigtevecht. De gemeente en de supermarkt hebben hun samenwerking beklonken door de samenwerkingsovereenkomsten te ondertekenen. De gemeente koopt werkervaringsplekken en begeleiding in voor inwoners in de bijstand en mag de winkellocatie ook gebruiken voor eigen projecten.

Sociale supermarkt Centerrr

Wethouder Maarten van Dijk, Werk & Inkomen: “Doordat we als gemeente drie jaar gaan samenwerken met de sociale supermarkt krijgen inwoners van Stichtse Vecht met afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om begeleid werkervaring op te doen in een normale werkomgeving.Voor iemand als statushouder Haifa is het een uitkomst om op deze manier verder te kunnen integreren in de Nederlandse samenleving.”

Werkervaringsplek

Inwoners kunnen voor 3, 6 of maximaal 9 maanden werkervaring opdoen in de winkel van Centerrr, met als doel om vervolgens uit te stromen uit de bijstand. Daarnaast kan de gemeente de winkel gebruiken voor eigen projecten, zoals het organiseren van bijeenkomsten of aanvullende trajecten. Door deze samenwerking is het behoud van de supermarkt in Nigtevecht voor de komende jaren een feit.

Unieke werkwijze Centerrr

Gerrit Pas, van sociale supermarkt Centerrr in Nigtevecht: “Doordat de gemeente met ons deze overeenkomst is aangegaan, kunnen wij het behoud van de buurtsupermarkt in Nigtevecht de komende jaren garanderen. Maar misschien nog wel belangrijker voor ons als sociale supermarkt is dat we mensen zoals Haifa kunnen begeleiden met haar eerste stappen op de Nederlandse arbeidsmarkt en haar op weg kunnen helpen naar economische zelfstandigheid.”

Voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Centerrr biedt kansen aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen op maat gesneden leer-/ werktrajecten of zinvolle dagbesteding in een normale werkomgeving aangeboden. Dit met behulp van een uitgebreid opleidings- en begeleidingsplan. Ook biedt Centerrr hulp bij sollicitatieprocedures en stelt zij een netwerk van ondernemers beschikbaar om kandidaten net dat steuntje in de rug te kunnen geven dat ze nodig hebben.

Gerrit Pas: “De beslissing van de gemeente Stichtse Vecht om Haifa deze kans te bieden geeft ons de kans om ons concept verder uit te rollen en haar de mogelijkheid te bieden op zelfontplooiing. Inmiddels is ook een tweede kandidaat geplaatst die samen met Centerrr aan de slag gaat om uiteindelijk naar een betaalde baan uit te stromen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio