9.8 C
De Bilt

Utrecht – In Provinciale Staten vergadering van maandag 9 juli a.s. wordt de motie Utrecht Regenboogprovincie ingediend. COC Midden-Nederland is heel erg blij met deze motie en hoopt op brede steun om een impuls te geven aan de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI) in de provincie Utrecht. De provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Limburg werden al eerder uitgeroepen tot Regenboogprovincie.

Motie door 6 partijen ingediend

De motie ‘Utrecht Regenboogprovincie’ wordt ingediend door de Provinciale Staten fracties van GroenLinks, D66, 50 Plus, Partij v/d Dieren, SP en PvdA. De indieners vinden dat er samen met gemeenten en relevante maatschappelijke organisaties een impuls gegeven moet worden aan het stimuleren van emancipatie en acceptatie van LHBTI’s. De motie verzoekt het het College van Gedeputeerde Staten dan ook om een impuls te geven aan de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI’s in de provincie Utrecht. En om zich in te zetten om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van deze inwoners verder te bevorderen. Ze hopen hiermee Utrechtse gemeenten te stimuleren zich aan te sluiten bij het landelijke project ‘Regenboogsteden’.

COC enthousiast over motie

COC Midden-Nederland, belangenbehartiger voor LHBTI’s in de regio Midden-Nederland, is erg enthousiast over de motie. “Ontzettend fijn dat deze motie wordt ingediend. Hopelijk kunnen we vanaf maandag spreken van Utrecht Regenboogprovincie. Ik hoop dat, naast de indieners van deze motie, ook de Provinciale Staten fracties van de VVD, ChristenUnie, SGP, CDA en PVV hun steun zullen uitspreken. Op gemeentelijk niveau hebben we met veel van deze partijen ook al prettig samengewerkt, dus ook in provincie hoop ik op hen te kunnen rekenen. Het is namelijk een belangrijk signaal en erkenning voor LHBTI’s in de provincie Utrecht die het soms best lastig hebben. Vanuit de provincie kunnen gemeenten extra worden gestimuleerd om op de juiste manier aandacht te schenken aan deze inwoners. Ik zie er naar uit om dit samen met de provincie te kunnen doen”, aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland. De motie wordt maandag 9 juli a.s. als agendapunt 10 besproken in het Utrechtse Provinciehuis. De vergadering is vanaf 9.30 uur live te volgen via www.provincie-utrecht.nl.

Regenboogprovincies

Drenthe mag zich sinds 2016 de eerste Regenboogprovincie van Nederland noemen. Daarna volgden ook de provincies Groningen, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Limburg en afgelopen juni ook Zeeland.

COC Midden-Nederland

Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Sinds 18 januari 1950 is het COC ook in de regio Utrecht actief. Eerst onder de naam COC Utrecht en later onder de naam COC Midden-Nederland. COC Midden-Nederland is lid van de federatie van COC’s en is actief in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist, Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg, Nijkerk en Scherpenzeel. Meer informatie op www.cocmiddennederland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio