15.6 C
De Bilt

Utrecht – Op vrijdagavond 5 april organiseert het COC, de belangenorganisatie voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse (LHBTI) personen, een Europees Verkiezingsdebat. Veel nationale lijsttrekkers zullen hun opwachting maken tijdens dit eerste debat in de aanloop naar de Europese Verkiezingen van 23 mei 2019. Het debat start om 20.00 uur in TivoliVredenburg en de toegang is gratis.

Verkiezingsdebat van groot belang

Bij de Europese verkiezingen staat veel op het spel voor LHBTI’s in Nederland en de rest van Europa. Tijdens het debat zullen er vragen worden gesteld door LHBTI’s uit de hele Europese Unie en daarbuiten. De lijsttrekkers die zullen worden bevraagd zijn Bas Eickhout (GroenLinks), Esther de Lange (CDA), Sophie in ’t Veld (D66), Arnout Hoekstra (SP), Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) en Toine Manders (50Plus). Verder nemen ook VVD en PvdA deel aan het debat. De partijen Forum voor Democratie, PVV, ChristenUnie-SGP en DENK zijn uitgenodigd voor het debat, maar hebben de uitnodiging (nog) niet geaccepteerd. Het debat wordt gepresenteerd door Clairy Polak, voormalig presentator van Nieuwsuur en Buitenhof.

Op welke partijen kunnen LHBTI-ers rekenen

“Ik ben verheugd dat dit bijzondere debat in Utrecht zal plaatsvinden. Deze verkiezingen lijken misschien nog ver weg, maar ze zijn echt van belang. In Europa is het helaas nog lang niet vanzelfsprekend dat LHBTI’s worden geaccepteert, veilig zijn of gelijke rechten en kansen hebben. Het is daarom heel belangrijk om te weten op welke partijen we kunnen rekenen, en wie binnen het Europees parlement zal gaan strijden hiervoor”, aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

COC’s Europese Verkiezingsdebat start vrijdag 5 april a.s. om 20.00 uur in de Hertz Zaal van TivoliVredenburg (Vredenburgkade 11, Utrecht). Toegang is gratis, dus wie eerst komt die eerst maalt.

Over COC Midden-Nederland

Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Sinds 18 januari 1950 is het COC ook in de regio Utrecht actief. Eerst onder de naam COC Utrecht en later onder de naam COC Midden-Nederland. COC Midden-Nederland is lid van de federatie van COC’s en is actief in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist, Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg, Nijkerk en Scherpenzeel. Meer informatie op www.cocmiddennederland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio