Compliment voor Steunpunt Mantelzorg

Maarssen – 12 Februari werden vrijwilligers en beroepskrachten van het Steunpunt Mantelzorg in de bloemetjes gezet en ontvingen zij een kleine attentie. Dankzij hun geweldige inzet zijn er in 2017 wéér meer mantelzorgers bereikt en hebben deze het gemeentelijk mantelzorgcompliment ontvangen als blijk van waardering voor hun bijzondere inspanningen.

 

971 mantelzorgcomplimenten

Afgelopen december zijn er in de week voor Kerst bij 971 mantelzorgers in onze gemeente VVV-cadeaukaarten ter waarde van tweehonderd euro bezorgd. Wethouder Wmo Jacqueline Koops: “Met dit mantelzorgcompliment wilden we als gemeente laten zien dat we de bijzondere inspanningen van mantelzorgers erkennen en enorm waarderen. Zij zorgen met heel veel inzet en overgave voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. En dat vaak jarenlang, dag in dag uit.”

In 2015 werden er 350 complimenten uitgedeeld, in 2016 waren dat er 860, en in 2017 zijn er wéér meer mantelzorgers bereikt. Jacqueline Koops: “Dat is een geweldig resultaat! Wij willen immers zoveel mogelijk mantelzorgers bereiken, om ze te laten weten dat we hun goede zorgen waarderen maar ook om met ze in gesprek te kunnen gaan over wat er nodig is aan ondersteuning zodat ze de zorg vol kunnen houden.”

 

Advies, praktische en emotionele steun

Het Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van Welzijn Stichtse Vecht) vormt de spil in de campagne voor het gemeentelijk Mantelzorgcompliment. Het Steunpunt heeft in het najaar van 2017 bergen werk verzet om nieuwe mantelzorgers in te schrijven. Ook werden allerlei vragen beantwoord (niet alleen over het compliment maar ook over de mogelijkheden voor ondersteuning) en werden mantelzorgers te woord gestaan die belden om zich uit te laten schrijven omdat degene voor wie ze zorgden, overleden is. Dat zijn veelal intensieve telefoongesprekken. Die zijn er het afgelopen najaar honderden gevoerd door de medewerkers van het Steunpunt, in het bijzonder ook door de hiervoor goed toegeruste vrijwilligers bij het Steunpunt.

 

Stille kracht

Jacqueline Koops: “Ik vind het fantastisch wat deze vrijwilligers en beroepskrachten weer voor elkaar hebben gekregen. Zoals mantelzorgers een ‘stille kracht’ vormen in de zorg voor een naaste, zo vormen deze mensen, de vrijwilligers voorop, de ‘stille kracht’ achter de zeer geslaagde campagne voor het gemeentelijk Mantelzorgcompliment!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img