27.9 C
De Bilt

Controle kluisjes op middelbare scholen

Gisterochtend zijn bij meerdere middelbare scholen in Stichtse Vecht kluiscontroles uitgevoerd. Tijdens de controle zijn kluisjes van leerlingen doorzocht op de aanwezigheid van vuurwerk en drugs of andere verboden spullen zoals steekwapens. De kluisjes zijn steekproefsgewijs gecontroleerd door de conciërges en directieleden van de scholen. Bij de controles is niets aangetroffen dat ontoelaatbaar of strafbaar is. De controles vonden plaats in aanwezigheid van de politie en boa’s. Zij waren aanwezig om vragen te beantwoorden of om verdere actie te ondernemen, indien er iets strafbaars zou zijn aangetroffen.

Veiligheidsbeleid

De kluiscontroles zijn onderdeel van het veiligheidsbeleid van de middelbare scholen in Stichtse Vecht. De gemeente juicht deze controles van de scholen toe en ondersteunt deze organisatorisch en uitvoerend. De controles maken duidelijk dat tegen het bezit en handel in verboden goederen wordt opgetreden. Dit soort controles gaan in de toekomst vaker plaatsvinden.

Kluisjescontrole
Kluisjescontrole – Foto: gemeente Stichtse Vecht

Controle kluisjes

Burgemeester Ap Reinders: ‘Veiligheid op en rond scholen is belangrijk omdat jongeren hier veel tijd doorbrengen en het een belangrijke omgeving voor hun ontwikkeling is. Jongeren kunnen ook extra vatbaar zijn voor beïnvloeding in hun sociale omgeving. Controles zoals vandaag benadrukken nog eens dat scholen, gemeente en politie, veiligheid op en bij de scholen uiterst serieus nemen.

Preventieve aanpak

De gemeente wil komende jaren extra inzetten op een preventieve aanpak van drugsgebruik en -criminaliteit onder jongeren. In deze aanpak wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met jongeren, ouders en scholen. Dit bovenop de al bestaande samenwerkingsverbanden waar naast de eerder genoemde partijen ook de politie, boa’s en bureau HALT onder vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio