14.9 C
De Bilt

Slagboomcontrole bij Landal Amerongse Berg in Overberg

Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft vorige week een controle uitgevoerd bij het vakantiepark Landal Amerongse Berg in Overberg. Hierbij is geen permanente bewoning geconstateerd. Dit is het derde park waar dit jaar een slagboomcontrole is uitgevoerd om het niet-recreatieve gebruik van recreatieverblijven op vakantieparken tegen te gaan. De gemeente pakt dit in de diverse dorpen in een tijdsbestek van 6 jaar gefaseerd aan om zo de kwaliteit van de verblijfsrecreatie in de gemeente te verbeteren en mogelijke (brand-) onveilige situaties te voorkomen.

Start handhavingsproject

Landal Amerongse Berg is het derde vakantiepark waar de gemeente start met het handhavingstraject. Met de slagboomcontrole die vorige week plaatsvond, wil de gemeente inventariseren wie er niet-recreatief op het park verblijft. De controle is goed verlopen. De gemeente gaat de komende tijd vaker controles uitvoeren op de vakantieparken. Hiermee wil de gemeente vaststellen wie er permanent op de vakantieparken wonen.

Permanente bewoning van recreatiewoningen is in de gemeente Utrechtse Heuvelrug niet toegestaan. Recreatieverblijven zijn hiervoor niet bedoeld, het brengt een risico van ondermijning met zich mee en het staat kwaliteitsverbetering van de verblijfsrecreatie in de gemeente in de weg.

Voor de huisvesting van arbeidsmigranten geldt een ander traject, waarbij de bewoners 3 maanden de tijd krijgen om een reguliere woning te vinden.

Menselijke maat bij Landal Amerongse Berg

Zoals eerder gezegd door burgemeester Frits Naafs: “Als gemeente gaan we in de aanpak uit van de menselijke maat en krijgen mensen ruim de tijd om alternatieve huisvesting te vinden. Wie hulp nodig heeft vanwege financiële, medische of sociaal-maatschappelijke problemen, kan terecht bij de Sociale Dorpsteams. De Sociale Dorpsteams kunnen, net als de gemeente, geen woning bieden, maar wel begeleiding en ondersteuning bieden. Ook de eigenaren van de vakantieparken hebben een verantwoordelijkheid bij de aanpak van de problematiek.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio