13.1 C
De Bilt

Convenant Duurzame Woningbouw provincie Utrecht ondertekend

Ongeveer een jaar geleden is het Convenant Duurzame Woningbouw opgesteld door de provincie Utrecht en partners uit de regio. Deze overeenkomst ondersteunt de ambitie van de provincie Utrecht om woningen te bouwen tegen lagere kosten met actuele duurzaamheidsambities.

Baarn start met “zilver” aan duurzame woningbouw

“De Gemeente Baarn heeft vandaag het convenant op niveau zilver ondertekend en wil groeien naar goud in 2030.”, aldus wethouder Steven de Vries. “We borgen de kaders zo goed mogelijk in lokaal beleid. Zo kan het vrijblijvende karakter van het convenant minder vanzelfsprekend worden gemaakt.”

Duurzaam bouwen passend bij de huidige woonwensen

Op dit moment is er de BENG-norm (Bijna Energieneutrale Gebouwen) als duurzaamheidskader voor nieuwbouw. Volgens veel partijen kan deze norm ambitieuzer en met dit convenant Duurzame Woningbouw wordt daar gehoor aan gegeven. Het convenant heeft drie niveaus waaraan partijen zich kunnen binden. Brons ligt dicht tegen het wettelijk minimum aan, zilver stijgt daar ruim bovenuit en goud is een koploperambitie. Het doel van dit convenant is om woningen te bouwen die passen bij de huidige woonwensen en die voldoen aan de woningbehoefte op de lange termijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio