1.4 C
De Bilt

Culturele vleugel Slot Zeist tijdens tentoonstelling Margriet Smulders officieel overgedragen aan Slot Zeist Horeca B.V.

Zeist Op Slot Zeist werden afgelopen zondag niet één, maar twee feestjes gevierd: door kunstenares Margriet Smulders ter ere van haar tentoonstelling ‘”Fruits de Rococo”, en door wethouder Marcel Fluitman ter gelegenheid van de officiële overdracht van de exploitatie van de Culturele Vleugel van het slot.

Culturele vleugel

Voorafgaand aan een rondleiding over de tentoonstelling droeg wethouder Marcel Fluitman symbolisch ‘de sleutel van het Slot’ over aan Erik van Dijk, directeur van Slot Zeist Horeca. Daarmee werd de overdracht van het expositiebeleid in de Culturele Vleugel en de Marotzaal van het Slot bekrachtigd. Hierdoor is de regie over alle activiteiten in het Slot nu in handen van Slot Zeist Horeca B.V.. Slot Zeist Horeca B.V. kan hierdoor beter de verschillende activiteiten op elkaar afstemmen.

Vol vertrouwen

“Als gemeente organiseerden we de exposities in de Culturele Vleugel altijd in eigen beheer”, vertelt wethouder Marcel Fluitman. “Zo’n zes jaar geleden hebben we gekeken hoe we als samenleving in Zeist het slot willen gebruiken. Het resultaat is te zien: we hebben de Orangerie neergezet en het Slot een mooiere uitstraling gegeven. Nu geven we, als laatste stap, ook het expositiebeheer uit handen. Dat doen we vol vertrouwen aan Slot Zeist Horeca, een organisatie die rentmeesterschap hoog in het vaandel heeft staan. Ik hoop op veel mooie tentoonstellingen, en een Slot dat open staat voor de samenleving.”

Slot Zeist expositie Overdracht Copyright Mel Boas/Boasphoto.nl

Na twee jaar toch in het Slot te zien

Met de tentoonstelling “Fruits de Rococo” zijn de vlammende bloemstillevens van Margriet Smulders eindelijk te zien op het Slot. Zij zou twee jaar geleden, vlak voordat de culturele sector vanwege de coronamaatregelen de deuren sloot, een grote collectie van haar werk tentoonstellen in het Slot. “De werken stonden zelfs al opgesteld in het Slot”, vertelt directeur Erik van Dijk. “Eén schilderij hing zelfs al. Helaas is die tentoonstelling nooit open gegaan, en raakte de collectie daarna verspreid. Gelukkig hebben Margriet Smulders en het Slot nu toch een tweede kans gekregen.” De tentoonstelling is tot en met 8 mei te zien in Slot Zeist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio