20.8 C
De Bilt

De Kindertelefoon viert 40 jaar met Koningin Máxima

Utrecht – De Kindertelefoon bestaat 40 jaar en ter gelegenheid hiervan is Hare Majesteit Koningin Máxima op 5 september 2019 aanwezig bij de viering op het hoofdkantoor in Utrecht. Op deze dag gaat de jubileumcampagne officieel van start.

De gehele maand september staat in het teken van het 40-jarig jubileum. In het bijzijn van Koningin Máxima gaat de campagne “Met De Kindertelefoon kun je al 40 jaar over ALLES praten” van start. Een campagne, gericht op ouders en leerkrachten, die de waarde van een gesprek met De Kindertelefoon wil laten zien. In een aantal podcasts vertellen mensen die in de afgelopen 40 jaar belden of chatten wat dit voor hen heeft betekend.

Werving vrijwilligers

Een speciaal Volkswagenbusje uit hetzelfde bouwjaar als De Kindertelefoon gaat in de maand september het land in om de 7 vestigingssteden te bezoeken. Hier krijgt iedereen de kans de podcasts ter plaatse te beluisteren en wordt tevens aandacht gegeven aan de werving van nieuwe vrijwilligers. Op 5 september wordt het busje, in het bijzijn van Koningin Máxima, uitgezwaaid.

Vandaag de dag werken er meer dan vijfhonderd opgeleide vrijwilligers op 7 locaties in Nederland. De Kindertelefoon begon in 1979 als een lokaal initiatief van Amsterdamse ouders en biedt kinderen tot achttien jaar sindsdien de mogelijkheid om laagdrempelig hun verhaal te doen. Dit kan gaan over verliefdheid, verwaarlozing en alles daartussen. Dagelijks worden gemiddeld duizend gesprekken via de telefoon of chat met kinderen gevoerd. Ook heeft De Kindertelefoon een forum waar kinderen op een veilige plek elkaar kunnen helpen. Tot slot is De Kindertelefoon een spreekbuis voor kinderen en een kennispartner voor maatschappelijke partijen.

De Kindertelefoon

Stichting De Kindertelefoon vervult in Nederland een unieke taak. De Kindertelefoon biedt een luisterend oor aan alle kinderen in Nederland van 8-18 jaar die daar behoefte aan hebben. Met deze taak geeft De Kindertelefoon concreet invulling aan artikel 12 en 13 van het Verdrag van de Rechten van het Kind. Kinderen kunnen contact zoeken met De Kindertelefoon via telefoon en chat of met leeftijdsgenoten op het forum op de website www.kindertelefoon.nl. De dienstverlening van De Kindertelefoon is vertrouwelijk en gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio