5 C
De Bilt

College De Ronde Venen wil extra geld uitgeven aan het verbeteren van het openbaar groen

Inwoners van De Ronde Venen verdienen het om te wonen in een omgeving waarin zij zich prettig voelen. Een goed onderhouden openbare ruimte is hiervoor belangrijk. Dit staat ook in het coalitieakkoord ‘In het Hart’. Daarom is het college aan de slag gegaan met plannen om het openbaar groen te verbeteren. Op 11 oktober stuurde het college van B & W hiervoor een voorstel naar de gemeenteraad.

Voor het uitvoeren van de plannen is extra geld opgenomen in de begroting 2023-2026. De extra budgetten zijn zo groot dat het college dit eerst met de gemeenteraad wil bespreken en laten vaststellen. Op donderdagavond 24 november neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen.

Met hulp van inwoners en de buitendienst het onderhoudsniveau verbeteren

In het raadsvoorstel beschrijft het college dat de inbreng van inwoners en de buitendienst de basis vormen van de nog op te stellen beheerstrategie. Wethouder Maarten van der Greft geeft aan hoe belangrijk het is dat de gemeente de hulp van de buitendienst en inwoners hiervoor gebruikt. “De mensen van de buitendienst hebben enorm veel kennis over het gebied en het beheer van het groen.

Zo liep ik een dag met ze mee en zij weten als geen ander waar problemen ontstaan. We gaan ook met onze inwoners in gesprek om een beeld te krijgen welke onderdelen van groen zij belangrijk vinden. Het doel is om het groenonderhoud te verbeteren, waardoor inwoners weer blij worden met de eigen buurt. Dit college heeft een hart voor groen!”  

Plannen om het openbaar groen in De Ronde Venen beter te onderhouden

In het raadsvoorstel ‘Hart voor Groen’ staat dat het college dagelijks meer onderhoud wil laten uitvoeren aan het openbaar groen. Ook wil zij meer geld uitgeven aan onkruidbestrijding op verharding. Groen en bomen die ziek of dood zijn wil het college vervangen. Daarnaast is er meer aandacht voor klimaatadaptatie en het gebruiken van groen voor het vergroten van de biodiversiteit.

Op donderdagavond 24 november neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen

Het voorstel bespreekt de raad in De Ronde Venen eerst tijdens de politieke commissie. Deze is op 16 of 17 november en begint om 19.30 uur. Daarna neemt de gemeenteraad op donderdag 24 november tijdens de raadsvergadering een besluit over de plannen. Deze vergadering is om 19.30 uur. Live zijn de vergaderingen te volgen via RTV De Ronde Venen (Ziggo kanaal 41) of https://derondevenen.raadsinformatie.nl/live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio