17.1 C
De Bilt

Diabetes de baas met Wandel Baarn Vitaal!

Baarn – Meer grip krijgen op diabetes. Dat is het doel van het project Wandel Baarn Vitaal! dat vanaf eind april van start gaat. Onder het motto ‘wandelen is behandelen’ adviseren alle huisartsen in Baarn hun patiënten om op deze actieve manier aan hun gezondheid te werken. Tijdens een informatieavond kunnen mensen meer informatie krijgen over Wandel Baarn Vitaal! Deze avond is op woensdag 18 april om 19.00 uur in het gemeentehuis, ingang Laanstraat 1. Ook de huisarts kan informatie geven over het project. Wandel Baarn Vitaal! is een initiatief van alle Baarnse huisartsen, de Baarnse Atletiek Vereniging (BAV) en de gemeente Baarn.

 

Huisartsen in Baarn helpen hun patiënten graag om meer grip te krijgen op hun gezondheid. Bewegen in de buitenlucht is een bijzonder goede manier om aan de gezondheid te werken. Huisarts Hans van Geuns: “Mijn collega-huisartsen wandelen met de patiënten mee, samen met onze praktijkondersteuners en professionele wandeltrainers van de BAV. Niet alleen diabetespatiënten hebben baat bij beweging, maar ook patiënten met andere aandoeningen. Door te bewegen kun je de baas worden over je aandoening.”

 

Samen wandelen is gezellig gezond

Met Wandel Baarn Vitaal! gaan diabetespatiënten samen bewegen. Als iemand graag loopt met een bekende, zoals een familielid of kennis, dan kunnen zij samen meedoen. Samen plezier hebben in het wandelen staat voorop. Een deskundige wandeltrainer zorgt voor een veilige wandeling, die wordt afgesloten met koffie of thee. Trainingen zijn aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Aan het eind van het programma kunnen de deelnemers trots zijn op het resultaat: ze voelen zich beter en hebben meestal ook nog een gezonder gewicht.

 

Bas van de Goor en de Nationale Diabetes Challenge

Het wandelinitiatief is als Nationale Diabetes Challenge ontstaan bij de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting van de voormalig top-volleyballer zet zich in voor diabetespatiënten. Vorig jaar namen honderden zorgpraktijken in Nederland deel aan de Nationale Diabetes Challenge. Dit jaar is ook Wandel Baarn Vitaal! aangesloten. Meer informatie op: www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelbv

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio