13.8 C
De Bilt

Dierenweide Kukele-boe blijft voorlopig gesloten

De komende weken blijft het toegangshek van dierenweide Kukele-boe voor het publiek gesloten. Dit is nodig omdat aannemersbedrijf Van Ooijen gestart is met het aanleggen van het nieuwe wandelpad op de dierenweide in het Brediuspark. Bij de aanleg van dit asfaltpad is het te gevaarlijk om ook bezoekers op de dierenweide toe te laten.

Dieren Kukele-boe tijdens asfalteren naar schapenveld

Dit gevaar geldt ook voor de geitjes, alpaca’s en schapenlammetjes en daarom zijn deze verhuist naar het schapenveld. Op dit veld in het Brediuspark zijn deze dieren achter het hek wel te zien. Zodra dit weer kan gaan deze dieren naar de dierenweide terug en gaat ook het toegangshek weer van slot.

Herinrichtingsplan

Het aanleggen van het nieuwe wandelpad behoort bij het herinrichtingsplan van het centrumgebied van het Brediuspark. Door dit gebied rondom het Parkcafé te herinrichten is het onder meer mogelijk om een nieuw entreepad van de Burgemeester van Kempensingel naar deze horecagelegenheid in de gerestaureerde Hofstede Batestein te maken. En ook een speeltuin nabij het terras van dit café in het Brediuspark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio