5.2 C
De Bilt

Digitaal Duurzaam Café van Samen Duurzaam Zeist

Op woensdag 17 februari om 20:00 organiseert Samen Duurzaam Zeist het eerste Duurzaam Café. Deze keer gaat het over consuminderen. De spullen die we kopen, belanden uiteindelijk op de afvalberg en kosten meer materiaal en energie dan we ons realiseren. Maar minder kopen levert allerlei dilemma’s op: je wilt toch af en toe iets nieuws kopen of iemand een cadeau geven.

Ervaringen delen en vragen stellen

Jelle Schöttelndreier leidt de avond in waarna er volop gelegenheid is tot vragen stellen. Daarna is er ruimte om aan de hand van prikkelende vragen in kleinere groepen door te praten en ervaringen te delen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@samenduurzaamzeist.nl en krijgen kort van tevoren de zoom-link.  Het Duurzaam Café vindt steeds op de derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur tot ca 21.30 uur, voorlopig online.

Meer met minder

Op allerlei terreinen kunnen we best met minder spullen gelukkig zijn, zoals kleding, speelgoed en elektrische apparaten. Het zou mooi zijn als het niet meer cool is om de nieuwste gadgets te kopen, maar juist om geen of minder spullen te kopen en minder te verbruiken. Maar hoe doe je dat? Je loopt tegen van alles aan. En soms heb je toch echt iets nodig? Samen Duurzaam Zeist nodigt inwoners van Zeist van harte uit om mee te luisteren en te praten over dit onderwerp. Je leert er van anderen en kunt anderen ook weer jouw slimme tips geven. Zo levert het Duurzaam Café volop inspiratie en praktische tips op.

Duurzame Café

Het Duurzaam Café is bedoeld voor inwoners van Zeist die graag eens iets meer willen weten over het onderwerp en inspiratie zoeken. Omdat op de derde woensdag in maart de verkiezingen voor de Tweede kamer plaatsvinden, schuift het volgende Duurzame Café op naar 24 maart. Het onderwerp is afkoppelen en groene tuinen. Suggesties voor onderwerpen van volgende Duurzame Cafés zijn welkom.

Samen Duurzaam Zeist is een brede duurzaamheidsbeweging van inwoners en organisaties, ondersteund door de gemeente. Zij dragen elk op hun eigen manier en met hun eigen initiatief bij aan een duurzaam, groen en gezond Zeist

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio