15.6 C
De Bilt

Drie keuzes uit onderzoek bewaakte fietsenstalling Woerden

In 2022 heeft de gemeente Woerden onderzoek gedaan naar het maken van een bewaakte fietsenstalling in het centrum. Hieruit zijn drie keuzes gekomen die de gemeente nu verder gaat onderzoeken. Dit doet zij samen met onder andere bewoners en ondernemers.

Drie haalbare keuzes na onderzoek bewaakte fietsenstalling

In de binnenstad is geen bewaakte fietsenstalling. Wel zijn er fietsparkeervakken en fietsnietjes. Toch staan veel fietsen fout geparkeerd. Een bewaakte fietsenstalling kan helpen bezoekers aan de stad vaker op de fiets te laten komen. Tijdens een breder onderzoek is gekeken of een bewaakte fietsenstalling in het centrum nuttig en haalbaar is. De drie keuzes die hieruit zijn gekomen, zijn:

  1. Het bestaande beleid van verspreide fietsvoorzieningen zo houden.
  2. Het bouwen van een vaste bewaakte fietsenstalling.
  3. Het plaatsen van tijdelijke bewaakte fietsenstallingen, bijvoorbeeld alleen op zaterdag.

Elk van de drie keuzes heeft voor- en nadelen. Het bouwen van een bewaakte fietsenstalling kost geld, maar helpt wel het beste om meer inwoners op de fiets naar de stad te laten komen. Ook is er dan extra toezicht nodig om het centrum netjes te houden van fout geparkeerde fietsen.

In gesprek met inwoners en ondernemers

De komende maanden gaat de gemeente in gesprek met bewoners en ondernemers over deze drie keuzes. Er is op dit moment dus nog geen keuze gemaakt. De gemeente heeft hier nog ongeveer een jaar voor nodig. Dit heeft te maken met de gesprekken, aanvullend onderzoek en de financiën.

Verbeteren bereikbaarheid centrum voor fietsers

Gemeente Woerden heeft de ambitie om fietsstad van Nederland te worden. De komende jaren onderzoekt de gemeente hoe het gebruik van de fiets prettiger en veiliger kan worden. Vaker op de fiets naar de binnenstad wil de gemeente dan ook aanmoedigen. Het onderzoek naar een bewaakte fietsenstalling is onderdeel van het verbeteren van de bereikbaarheid van het centrum voor fietsers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio