13.8 C
De Bilt

Drugslab aangetroffen in Westbroek: pand gesloten

In Westbroek is op 21 april een laboratorium voor de productie van synthetische drugs aangetroffen. De loods waar het drugslab werd aangetroffen aan Dr. Welfferweg is ontruimd en door burgemeester Potters voor de duur van een half jaar gesloten.

Drugslab

De sluiting van het pand levert een belangrijke bijdrage aan het herstellen van de openbare orde rondom de locatie. De bekendheid en aantrekkelijkheid van het pand als locatie voor de productie van drugs neemt af. Daarnaast zorgt een drugslab voor een risicovolle situatie voor mens en dier, wat nog een reden is om het pand te sluiten.

Nadelig voor volksgezondheid

Productie en gebruik van synthetische drugs vormen een (inter)nationaal probleem. De productie ervan kent een hoge mate van gevaarsetting. Er komen bij de productie namelijk chemische stoffen vrij. Deze vervuilen de lucht rondom de productielocatie en zijn gevaarlijk voor de volksgezondheid. Het inademen en/of aanraken van drugsafval kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten waaronder brandwonden, misselijkheid en duizeligheid. Daarnaast is er sprake van explosiegevaar.

“Vuist maken tegen ondermijnende criminaliteit”

Burgemeester Potters: “Een drugslab tast een veilige leefomgeving aan. Denk aan brandgevaar, maar ook de gezondheid van mens en dier door de verspreiding van gevaarlijke stoffen en bijvoorbeeld bodemverontreiniging. Daarom ben ik tot sluiting van de loods overgegaan. Het is aan de politie en het Openbaar Ministerie om het strafrechtelijk onderzoek voort te zetten. Gezamenlijk maken we in onze gemeente een vuist tegen dergelijke ondermijnende criminaliteit. Met de sluiting van de loods wil ik de veiligheid in de omgeving waarborgen en de openbare orde en rechtsorde handhaven.”

Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over alle soorten criminaliteit en misdaad. Er kan bij M. bijvoorbeeld melding gemaakt worden van mishandeling, brandstichting, diefstal, drugshandel of woninginbraken. Ook met informatie over fraude en corruptie kan men bij M. terecht.

De anonimiteit van de melder staat bij M. op de eerste plaats. M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800 – 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Men kan op ieder moment een online melding doen via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio