15.6 C
De Bilt

Drugsproductielocatie in Woerden gevonden tijdens bestuursrechtelijke controle

Tijdens een bestuursrechtelijke controle in Woerden is woensdag 9 november een drugsproductielocatie gevonden. Criminelen bleken een bedrijfspand aan de Golf van Biskaje te gebruiken voor het maken van synthetische drugs.

Bestuursrechtelijke controle

Woerden is een ondernemende gemeente. Met regelmaat voert de gemeente samen met partners controles uit om te achterhalen of bedrijven zich aan de regels houden. Gisteren keken toezichthouders van de gemeente of de activiteiten van het bedrijf pasten bij het bestemmingsplan dat voor het pand aan de Golf van Biskaje geldt. De Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) wilde controleren of het bedrijf zich aan de milieuregels hield. De politie was ter plaatste om te assisteren.

Spoedsluiting

Bij de controle troffen de toezichthouders in plaats van een autopoetsbedrijf een drugsproductielocatie aan. De politie heeft daarop een verdachte aangehouden en een onderzoek ingesteld. Ook zal de politie de productielocatie ontmantelen. Om de rust in de omgeving te herstellen heeft de gemeente ervoor gekozen het pand per direct te sluiten.

Drugsproductielocatie: Gevaar voor de omgeving

Burgemeester Victor Molkenboer: “Eerlijk zaken doen moet vanzelfsprekend zijn in Woerden. Drugscriminaliteit is dan ook onacceptabel. De criminelen die hier achter zitten hebben de omgeving ernstig in gevaar gebracht. De chemicaliën die zij bij de productie van synthetische drugs gebruiken zijn zeer brandbaar en explosief. Ik neem het hoog op dat ze daarmee midden op een bedrijventerrein aan het knoeien zijn geweest. Je moet er niet aan denken wat voor schade ze de ondernemers in hun directe omgeving hadden toegebracht als er iets was mis gegaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio