15 C
De Bilt

Duurzaamheid en betaalbaarheid belangrijke thema’s in nieuwe afspraken woningbouw

Oudewater Gemeentes en woningcorporaties hebben ieder eigen verantwoordelijkheden, maar ook gezamenlijke verantwoordelijkheden  op het gebied van volkshuisvesting. Iedere twee jaar maakt de gemeente Oudewater daarom nieuwe afspraken met De Woningraad en De Huurdersraad over de focus voor de komende twee jaar. Deze afspraken zijn recent weer gemaakt. Oudewater wil een divers aanbod aan woningen voor iedereen.

De gemeente hecht belang aan duurzaamheid van woning en woonomgeving. Ook betaalbaarheid is een belangrijk thema. Hierbij gaat het niet alleen om betaalbaarheid voor een groep met een laag inkomen, maar ook voor mensen met een middeninkomen.

Wethouder Ivo ten Hagen ” Met elkaar werken we aan voldoende betaalbare woningen. Door het nemen van maatregelen op het gebied van duurzaamheid zorgen we ervoor dat het energieverbruik naar beneden kan. Daarmee worden onze inwoners het best geholpen.”

Duurzaam en daarmee beter betaalbaar

De hoge energieprijzen en het effect daarvan op de portemonnee van huurders is voor alle partijen een grote zorg. Op de hoge energieprijzen zelf hebben wij geen invloed. Samen hebben we gekeken waar we wel kunnen helpen. Daarom worden huurwoningen versneld verduurzaamd. De Woningraat start komend jaar met het opstellen van een plan van aanpak om ook woningen met een energielabel D te verbeteren. Een duurzame en geïsoleerde woning zorgt ervoor dat de energierekening betaalbaar blijft.

Samenwerking gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties

De Huurdersraad, De Woningraad en de gemeente hebben onderzocht hoe ze optimaal met elkaar kunnen samenwerken. Door samen te werken op de thema’s beschikbaarheid, betaalbaarheid duurzaamheid en leefbaarheid willen we het verschil gaan maken voor de inwoners van gemeente Oudewater:

Met elkaar werken we aan het bouwen van woningen voor inwoners die tegen problemen op de woningmarkt aanlopen. Niet alleen kijken we naar vastgoed, maar zien het belang van samenwerking rondom het thema armoede en duurzaamheid steeds groter en belangrijker worden. Deze thema’s staan daarom centraal in 2023 en 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio