17.6 C
De Bilt

Duurzame woningbouw stap dichterbij in Wijk bij Duurstede

Met de ondertekening van het convenant ‘duurzame woningbouw’ zet Wijk bij Duurstede een verdere stap naar duurzaam bouwen. De ondertekening was op 29 september jl. Provincie, waterschappen, gemeenten en bouworganisaties hebben in het convenant afspraken gemaakt. Die gaan over thema’s, die bij de grote opgave van woningbouw belangrijk zijn. Dat zijn energie, klimaatadaptatie, circulariteit, natuurinclusief bouwen, gezondheid en duurzaamheid. Door de ondertekening is het makkelijker om samen toekomstbestendig, goedkoper en met een hoge kwaliteit te bouwen.

Duurzame, snelle en betaalbare nieuwbouw

Wijk bij Duurstede houdt bij de bouw van nieuwe woningen rekening met de belangrijke onderdelen uit het convenant. Dit staat in de Woonvisie, waar de gemeenteraad eerder dit jaar mee akkoord ging. Wethouder Hans Buijtelaar (wonen): ‘Ik ben blij met de ambities die in het convenant staan. Ze sluiten goed aan bij de duurzaamheidsambities, die in de Raadsagenda 2022-2026 staan. Met het gekozen ambitieniveau blijft de voorwaarde van snelheid en betaalbaarheid van woningbouwprojecten overeind.’

De gemeente gaat nu de doelen van het convenant uitwerken

Eerst starten gesprekken met de andere betrokken organisaties. Daarbij draait het om duurzame woningbouw voor de inwoners en om het klimaat. Dit moet als resultaat hebben, dat er in de gemeente sneller dan nu betaalbare, klimaatbestendige en duurzame woningen bij komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio