1.7 C
De Bilt

Een kijkje op duurzaam wonen vanaf de bank

Gorichem – Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt zaterdag 27 juni de unieke kans om via een videoverbinding een kijkje te nemen in de jaren ’30-woning van Hans Molengraaf. De huiseigenaar uit Gorinchem geeft uitleg over de duurzame maatregelen die hij nam, zoals het isoleren, de zonnepanelen en het hergebruik van regenwater. Mensen die graag meekijken, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Duurzaam wonen

Hans Molengraaf woont samen met zijn vrouw in een twee-onder-één-kapwoning in Gorinchem. Hij vertelt: “Wij hebben het huis echt van onder tot boven geïsoleerd, zodat wij met minder energie het huis kunnen verwarmen. Daarnaast hebben wij zonnepanelen en vangen wij het regenwater op. Dat gebruiken wij om het toilet door te spoelen.” Tijdens de online thematour geeft Hans deelnemers een kijkje achter de schermen: “Door mijn ervaringen te delen, hoop ik anderen ook op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning.”

De online thematours

In de maand juni vinden in heel Nederland online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, en om zo tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Een actueel overzicht van alle thematours is te vinden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.

De thematour wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Gorinchem, en is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen.

Zelf ook een duurzame woning aanmelden

Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Of het nu gaat om HR++ glas, zonnepanelen of een aardgasvrije woning, alle ervaringen zijn welkom. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio