6.9 C
De Bilt

Eerste Nijkerkse honing uit de wijk Corlaer aangeboden

Nijkerk – Na het project met de schapen in de wijk Corlaer in Nijkerk heeft SIGHT Landscaping in september 2017 een bijenkast geplaatst in het park in Corlaer. De bijen zorgen voor de bestuiving van de verschillende bloemen. Van de geproduceerde honing is honing geslingerd.

Henk Vrijhof en Henk Onderwater van SIGHT Landscaping, hebben de eerste  honing aangeboden aan de gemeente Nijkerk. “Wat leuk dat ik als wethouder de eerste honing uit de bijenkast van de wijk Corlaer mag ontvangen. We streven er naar dat Nijkerk een bij-vriendelijke gemeente wordt. We trainen onze medewerkers om het groen in de gemeente bij-vriendelijk te beheren en geven meer aandacht aan ecologisch beheren. Dankzij een initiatief vanuit de Dialoog hebben we bloemrijke akkerranden gekregen.”, geeft wethouder Nadya Aboyaakoub aan.

In een bijenkast zit een volk van ongeveer 50.000 tot 80.000 bijen. De bijen vliegen ongeveer 3 km rondom de kast om de nectar en stuifmeel te verzamelen. Voor de winter is de kast verwijderd, in het voorjaar zal deze weer terug geplaatst worden in het park.

 

Verhogen van de biodiversiteit in de wijk

In de wijk Corlaer is biodiversiteit een belangrijk speerpunt. Met schapen wordt bijvoorbeeld het gazonbeheer gedaan. Door de vacht en de schapen verspreiden de zaden van verschillende planten zich door de wijk. Het doel is om op deze manier de biodiversiteit te verhogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio