22.4 C
De Bilt

Eerste paal nieuwe Broeckland College in de grond in Breukelen

Breukelen – De bouw van het nieuwe duurzame Broeckland College gaat van start. Op maandag 4 september slaat wethouder onderwijs Karin van Vliet samen met bestuurder van scholengroep PCOU Willibrord Andries Mulder, schoolleider Guido van Hoek en  leerlingen de eerste paal de grond in. De oplevering staat gepland voor het najaar van 2024.

“We zijn zeer verheugd dat de bouw nu echt begint”, vertelt directeur Guido van Hoek. “Het is voor onze leerlingen en medewerkers fantastisch dat we straks een eigentijds gebouw hebben dat klaar is voor het onderwijs van de toekomst.”

Wethouder Onderwijs Karin van Vliet: “Het nieuwe Broeckland College maakt het onderwijsaanbod in onze gemeente weer een stuk mooier. Met de bouw investeren we onder meer in onze toekomstige monteurs, verzorgenden, pedagogisch medewerkers en installateurs. Beroepen die we ook in Stichtse Vecht hard nodig hebben!”

Broeckland College

Het Broeckland College en de gemeente Stichtse Vecht zetten met deze nieuwbouw nadrukkelijk in op duurzaamheid, legt Van Hoek uit. “Het gebouw krijgt een groen dak, dat regenwater opvangt en terugbrengt in de grond. Verder voldoet het helemaal aan de klimaateisen van nu: het is gasloos en dankzij de zonnepanelen en goede isolatie vrijwel energieneutraal.” Daarnaast ligt de nadruk op transparantie en veel natuurlijk licht.

550 leerlingen

Het nieuwe Broeckland College verrijst op de plek van het bestaande gebouw. De onderbouwleerlingen wijken dit schooljaar uit naar de andere locatie, aan de Broekdijk Oost. De bovenbouw blijft op de Engel de Ruijterstraat. Over ruim een jaar is het nieuwe onderkomen voor maximaal 550 leerlingen klaar. Van Hoek: “Ons nieuwe schoolgebouw biedt ruimte om te groeien, de persoonlijke aandacht voor de leerlingen blijft. Onze praktische manier van leren staat letterlijk centraal: in het hart van het gebouw komen praktijklokalen die horen bij onze profielen.”

Zes profielen

Het Broeckland College werkt met zes profielen rond de thema’s Bouwen, Zorg, Groen, Transport, Economie en Installatietechniek. De brede vmbo-school heeft een regionale functie die voorbij de grenzen van de gemeente Stichtse Vecht gaat. “Ons praktisch gerichte onderwijs is hard nodig gezien de tekorten in de diverse sectoren. We zijn er trots op om praktijkmensen op te leiden die staan voor hun vakmanschap. Het nieuwe gebouw sluit daar straks perfect bij aan.”

De feestelijke aftrap van de nieuwbouw is op maandag 4 september om 13.00 uur, aan de Engel de Ruijterstraat 40 in Breukelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio