14.7 C
De Bilt

Eerstgeborene in oktober krijgt bezoek van de burgemeester

Montfoort – Burgemeester Petra van Hartskamp bezocht vandaag de familie Van Dijk.  In het kader van de Brandpreventieweken 2018 heeft de burgemeester persoonlijk een geboortetas met brandveilige inhoud overhandigd. De brandweer was hierbij ook aanwezig. De familie deed deze maand als eerste aangifte van de geboorte van baby Zara.

Brandveiligheid

In oktober 2018 vinden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats. Dit jaar wordt extra aandacht gegeven aan de voorlichting over brandveiligheid aan kersverse ouders. Voor hen is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren), dus ook bij de brandveiligheid thuis. De informatie die zij van de brandweer en gemeente ontvangen, kan helpen om de brandveiligheid thuis te vergroten.

Voorbereid zijn helpt

Bij brand geldt: goed voorbereiden, loont de moeite! Enkele tips om de brandveiligheid thuis te vergroten:

1.Maak afspraken over een vluchtplan met daarin een vaste plek voor de huissleutel, wie       de kinderen onder zijn hoede neemt en het vrijhouden van de vluchtroute van obstakels.

  1. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen, je de binnendeuren moet sluiten. Zo kunnen vuur en rook langer in één ruimte blijven en heb je meer kans om veilig te vluchten en te worden gered.
  2. Rookmelders werken écht. Als je slaapt, werkt jouw neus niet, maar jouw oren wel. Als je werkende en hoorbare rookmelders hebt hangen, kun je bij brand tijdig worden gewaarschuwd.

Meer informatie

Met een relatief kleine inspanning kun je jouw omgeving brandveiliger maken. Op brandweer.nl/rozewolk staat meer informatie.

VRU brandweer helpt burgers brandwijzer te worden, aangezien brandveiligheid ieders verantwoordelijkheid is. App jouw vragen naar: 06-12 95 85 99. Heb je geen WhatsApp? Of heb je een andere vraag aan VRU brandweer? Neem dan contact op via: T 088 878 1000 en

E voorlichtingvru@vru.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio