15.5 C
De Bilt

Eindsprint NK Tegelwippen in Zeist: tegels eruit, plant erin!

Zeist De finalemaand van het NK Tegelwippen is aangebroken. De gemeente Zeist heeft al 7080 tegels gewipt. Sinds 21 maart zijn al bijna 1,5 miljoen tegels gewipt in heel Nederland. De gemeente Zeist roept inwoners op tot een eindsprint. Daarom organiseert de gemeente Zeist een ‘tegel eruit, plant erin’ actie in samenwerking met de lokale tuincentra.

Wint Zeist?

Het NK Tegelwippen is meer dan een ludieke wedstrijd tussen gemeenten. Het moedigt bewoners aan om tegels te verruilen voor groen. Dit jaar strijden 135 van de 344 Nederlandse gemeenten. Inwoners van de gemeente Zeist wipten tot nu toe 7080 tegels en staan daarmee op plek 12 in het klassement van middelgrote gemeentes. Zeist neemt het in een derby op tegen de gemeente Woerden. Zij staan op plek 14 met 4893 gewipte tegels. De competitie loopt nog tot en met 31 oktober. Op 8 november worden de winnaars in drie klassementen bekend gemaakt. De actuele tegelstand is online te volgen op nk-tegelwippen.nl.

Tegel eruit, gratis plant erin!

In Zeist is er naast het NK Tegelwippen ook een leuke actie voor alle inwoners. Op zaterdag 15 oktober kunnen alle tegelwippers in Zeist hun gewipte tegels inruilen voor maximaal 3 gratis plantjes bij Tuincentrum Abbing en Tuincentrum van Ee. Dit kan tussen 11.00 en 16.00 uur.

Groen als ‘spons’

Nu er door klimaatverandering meer hevige regenbuien en langere periodes van droogte zijn is het belangrijk om de bodem meer als ‘spons’ te gebruiken. Met groen, in plaats van tegels, kan regenwater vrij de bodem in zakken, opgenomen worden door vegetatie, weer verdampen én het grondwater aanvullen. Meer informatie over klimaatbestendigheid is te vinden op www.zeist.nl/klimaatklaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio