10.8 C
De Bilt

Elektrische scooters voor brandweer Maarn-Maarsbergen

Maarn/Maarsbergen Elektrische scooters voor bereikbaarheid. Hoe zit dat? Na een lange voorbereidingstijd zijn de eerste werkzaamheden – het verleggen van kabels en leidingen – voor de realisatie van spooronderdoorgang Maarsbergen recent van start gegaan. Tijdens de werkzaamheden die in totaal enkele jaren duren, zijn er met regelmaat wegen in en rond het projectgebied afgesloten. Dit heeft ook gevolgen voor de bereikbaarheid van de brandweerpost Maarn-Maarsbergen. Daarom is samen met de brandweer gekeken hoe de kazerne gedurende de gehele bouwperiode optimaal bereikbaar kan blijven.

Elektrische Scooters

Met name de vrijwilligers die met de auto uit Maarsbergen komen, zouden als gevolg van de werkzaamheden op sommige momenten last kunnen hebben van vertraging als ze na een melding met spoed naar de kazerne moeten. Daarom is besloten om 10 elektrische scooters aan te schaffen, waarmee de vrijwilligers op elk moment vlot en veilig de kazerne kunnen bereiken. De brandweerzorg voor de inwoners van Maarn en Maarsbergen blijft daarmee onverminderd gewaarborgd. Deze scooters blijven tot het eind van het project beschikbaar voor de brandweer.

spooronderdoorgang

De realisatie van spooronderdoorgang Maarsbergen is een gezamenlijk project van de provincie Utrecht, ProRail en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hiermee verdwijnt de gelijkvloerse spoorwegovergang. Doel is het bevorderen van de verkeersveiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid in het dorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio