3.6 C
De Bilt

Kom naar het Energieloket in de Bibliotheek

Abcoude/Mijdrecht – Wil jij geld besparen met energiebesparende maatregelen via het energieloket? Wil je een volgende stap zetten in het verduurzamen van je huis? Onze energiecoaches helpen je graag op weg. Kom langs bij het energieloket in de Bibliotheek en stel je vragen aan een energiecoach. Er is nu een Energieloket in de Bibliotheek Abcoude en de Bibliotheek Mijdrecht.

Samen direct energie besparen

Je kunt veel energie en geld in huis besparen zonder al te veel moeite. De energiecoaches helpen je daarmee graag op weg. Tijdens het gesprek gebruikt de energiecoach een poster met allemaal simpele energiebespaartips. De energiecoach bekijkt welke tips het beste passen bij jou en jouw huis. Ook kun je al je vragen stellen die je hebt over isoleren en het verduurzamen van je huis. Het is handig om van te voren uit te zoeken hoeveel gas en elektriciteit je jaarlijks verbruikt. Dan kun je samen met de energiecoach een besparingsdoel bepalen.

Meneer Ram uit Abcoude deelt zijn positieve ervaring: “Het is ideaal dat je de meeste tips direct uit kunt voeren, omdat ze vrij simpel zijn. Je begint ook meteen met energie besparen. Ik heb de bank voor de verwarming weggeschoven, waardoor het direct warmer in mijn huis werd; een praktische tip waar ik zelf nog niet aan gedacht had.”

Leuk gesprek

Een adviesgesprek met een energiecoach klinkt misschien technisch. Maar uiteindelijk is het gewoon een gezellig gesprek om te kijken welke tips het beste bij jou, je huis en je levensstijl passen. Je bepaalt zelf welke tips je toe wilt passen, er is geen controle. Dan blijkt ook altijd dat comfortabel wonen en energie besparen heel goed samen gaan.

Ram: “Juist het persoonlijke contact maakt het leuk en effectief. Je wordt echt enthousiast van de energiecoach en gaat meteen aan de slag. Soms weet je zelf wel welke kleine aanpassingen je kunt maken, maar blijf je ze uitstellen. Zo heb je een stok achter de deur. Ik vertel het ook aan anderen. Als zij nog een beetje sceptisch zijn, dan leg ik uit dat je er naast energie ook geld mee kan besparen; met de huidige gasprijzen is dat een sterk argument.”

Energieloket

Energieloket in Abcoude is op 19 november en 17 december 15.00 – 17.00 uur

Energieloket in Mijdrecht is op 11 december 12.00 – 14 uur.

Ook in januari, februari en maart is er nog een energieloket.

Je kunt gewoon binnen lopen, je hoeft geen afspraak te maken en je hoeft niet lid te zijn van de Bibliotheek.

Kijk voor meer informatie en verdere data op www.bibliotheekavv.nl/agenda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio