14.9 C
De Bilt

Erespeld voor mevrouw N. van Delden-de Jong uit Lopik

Lopik – Op woensdag 14 februari 2018 ontvangt mevrouw N. van Delden-de Jong uit Lopik de erespeld van de gemeente Lopik uit handen van wethouder de heer J.R.C. van Everdingen M. Sc.. Mevrouw Van Delden ontvangt de erespeld omdat zij vijftig jaar onafgebroken lid is van de Christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage. De erespeld wordt uitgereikt tijdens de jaarvergadering van Passage in Verenigingsgebouw De Schaapskooi in Lopik.  

 

Mevrouw Van Delden-De Jong

Al vijftig jaar is Passage een belangrijke bezigheid van mevrouw Van Delden.

In de zomer van 1966 kwam de familie Van Delden in Lopik wonen omdat Klaas, de echtgenoot van mevrouw Van Delden, hoofdmeester werd op de basisschool met de bijbel.

Al snel werd mevrouw Van Delden lid van Passage. Voor ontspanning, om onder de mensen te zijn, nieuwe dingen mee te maken en om te leren. Ook was zij jarenlang actief in het bestuur.

Mevrouw Van Delden vindt het interessant om nieuwe dingen te horen, te zien of te maken. Het is verrijkend en ze deelt dit weer met anderen. Ook geniet mevrouw Van Delden van de uitstapjes van Passage.

 

Christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage

Passage is een vereniging van en voor vrouwen met een christelijke levensvisie. Een vereniging van en voor vrouwen met gevoel voor cultuur, die gezamenlijk boeken lezen, musea bezoeken, zingen, schilderen, reizen en de eigen creativiteit ontwikkelen. ‘Ontmoeten’ en ‘ontwikkelen’ zijn de kernbegrippen van Passage.

Alle vrouwen zijn welkom als lid van Passage, ongeacht leeftijd of geloofsovertuiging. Er worden verbindingen gelegd tussen de christelijke traditie en vragen van nu.

Participatie en de positie van vrouwen staan centraal. Vrouwen met hart voor de samenleving, oog voor de naaste en gevoel voor cultuur met als gezamenlijk doel:

een leefbare samenleving voor vrouwen en mannen.


Toekenningscriteria erespeld

  1. De erespeld wordt toegekend aan personen (inwoners en niet inwoners van de gemeente Lopik) als blijk van waardering voor hun langdurige en meer dan evenredige inzet voor een gemeenschap binnen de gemeente Lopik.
  2. De erespeld wordt toegekend aan personen (inwoners en niet inwoners van de gemeente Lopik), die 50 of 60 jaar onafgebroken lid zijn van een vereniging binnen de gemeente Lopik, ter gelegenheid van hun jubileum.

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio