6.8 C
De Bilt

Erespeld voor mevrouw M.C. Suur-Schouten uit Benschop

Op woensdag 6 april 2022 reikte wethouder Gerrit Spelt de erespeld van de gemeente Lopik uit aan mevrouw M.C. Suur-Schouten uit Benschop. Zij ontving de erespeld vanwege haar gouden jubileum van Christelijk gemengde zangvereniging ‘Zanglust’. De erespeld is uitgereikt tijdens de Jaarvergadering van de zangvereniging.

Mevrouw M.C. Suur-Schouten

Mevrouw Suur is vijftig jaar onafgebroken lid van Christelijk Gemengde Zangvereniging ‘Zanglust’ in Benschop. Zij fungeerde 39 jaar als bestuurslid, waarvan 27 jaar als penningmeester en 12 jaar als algemeen adjunct. Als penningmeester huldigde mevrouw Suur de reclame van Zeeuws meisje: “Geen cent teveel hoor”. Zij was altijd heel correct en behandelde de kas of het haar eigen geld was. Als algemeen adjunct verzorgde zij altijd een bloemetje voor de zieke koorleden en voor de jubilerende leden.

Bakken van de bollen

Ook kon er altijd op mevrouw Suur worden gerekend bij het oliebollen bakken, wanneer de zangvereniging een actie had in de maand november. Enthousiast bakte zij de bollen bruin. Ze liet nooit verstek gaan. Aan het einde van het zangseizoen, net voor de zomervakantie, gaat het koor altijd een dagje op stap met de leden en hun aanhang. Ook dat heeft ze vaak georganiseerd, samen met haar man Joop.

Toekenningscriteria erespeld

  1. De erespeld wordt toegekend aan personen (inwoners en niet-inwoners van de gemeente Lopik) als blijk van waardering voor hun langdurige en meer dan evenredige inzet voor een gemeenschap binnen de gemeente Lopik.
  2. De erespeld wordt toegekend aan personen (inwoners en niet-inwoners van de gemeente Lopik), die 50 of 60 jaar onafgebroken lid zijn van een vereniging binnen de gemeente Lopik, ter gelegenheid van hun jubileum.
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio