17.6 C
De Bilt

Erik Luchtenburg vertrekt als gemeentesecretaris IJsselstein.

IJsselstein – Erik Luchtenburg stopt als gemeentesecretaris / algemeen directeur van IJsselstein met ingang van 31 december 2020.  Hij wordt per 1 januari 2021 directeur crisisbeheersing bij de Veiligheidsregio Utrecht.

Het college vindt het jammer dat Erik Luchtenburg vertrekt, maar begrijpt dat de functie bij de Veiligheidsregio Utrecht een hele mooie nieuwe uitdaging voor hem is. Burgemeester Patrick van Domburg: ’Persoonlijk vind ik het heel spijtig dat Erik Luchtenburg vertrekt en wil ik hem namens het college heel erg bedanken voor de plezierige samenwerking van de afgelopen jaren. We gaan hem missen, als gemeentesecretaris, als strategisch adviseur, als sparring partner voor het college, als directeur, maar vooral als mens”.

Aanstelling Erik Luchtenburg

Op 1 september 2017 werd Erik Luchtenburg benoemd tot gemeentesecretaris IJsselstein en algemeen directeur van UW Samenwerking. Bij zijn aanstelling gaf hij aan dat zijn grote drijfveer lag bij complexe organisatievraagstukken gericht op verbetering en innovatie, die hij graag samen met bestuur en medewerkers wilde aanpakken. Ook wilde hij zich sterk inzetten voor verbinding tussen het bestuur en de ambtelijke organisatie.

Ontvlechting UW Samenwerking

Met het besluit om de ambtelijke samenwerking tussen IJsselstein en Montfoort te beëindigen, kwam er een einde aan UW Samenwerking. Het jaar 2018 heeft daardoor volledig in het teken gestaan van de ontvlechting van het samenwerkingsverband en de opbouw van de nieuwe gemeentelijke organisatie IJsselstein. Onder de bezielende leiding van Erik Luchtenburg is deze complexe opdracht binnen een jaar tot een goed einde gebracht. Na de formele ontvlechting werd Erik Luchtenburg aangesteld als gemeentesecretaris en algemeen directeur van IJsselstein.

Nieuwe organisatie

Op 1 januari 2019 stond een nieuwe, ambitieuze organisatie in de startblokken. Vanaf de start had Erik Luchtenburg de ambitie om een toekomstbestendige organisatie neer te zetten, die gekenmerkt wordt door duidelijkheid en eenvoud en waar dienstverlening richting inwoners centraal staat. Een organisatie met een vriendelijke en open cultuur, waarin ruimte is voor zelfstandigheid en professionaliteit. Waar betekenisvol zijn voor IJsselstein vanzelfsprekend versterkt wordt door inspiratie en plezier.

Veel bereikt

Erik is geslaagd in zijn ambitie. Hij heeft een jong en enthousiast managementteam neergezet en eenheid en rust in de organisatie gebracht. Daarnaast heeft hij een waardevolle bijdrage geleverd aan het versterken van de positie van IJsselstein in de regio. Ook was hij zeer actief en betrokken als regionaal piketfunctionaris bij de Veiligheidsregio Utrecht. Patrick van Domburg: “Zijn vermogen om rust en overzicht te bewaren in tijden van crisis, is een van zijn kernkwaliteiten.

We hebben hectische tijden achter de rug. Als ik nu naar het resultaat kijk, kan ik alleen maar trots zijn op hetgeen Erik Luchtenburg hier achterlaat en wat hij heeft betekend voor IJsselstein. Wij wensen hem heel veel succes in zijn nieuwe functie als directeur crisisbeheersing bij de Veiligheidsregio Utrecht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio