10.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Extra gymlokaal voor scholen aan Noordweg

Zeist – Er komt een tweede gymlokaal aan de Noordweg in Zeist, voor de scholen so Noorderlicht en VSO Heuvelrugcollege. Dat heeft het college van B&W van Zeist besloten. Het nieuwe gymlokaal wordt aan het bestaande gymlokaal vast gebouwd. Uitbreiding van de gymfaciliteiten is noodzakelijk vanwege het toegenomen aantal leerlingen van beide scholen.

Uitbreiding met gymlokaal hard nodig

Wethouder onderwijs, Laura Hoogstraten: “Gymnastiekonderwijs is ontzettend belangrijk voor onze opgroeiende jeugd. Goede accommodaties zijn daarvoor een belangrijke voorwaarde. De uitbreiding is dan ook echt hard nodig en de scholen hebben er al best een tijd op moeten wachten. Ik ben daarom heel blij dat er nu een mooi plan ligt voor een nieuwe gymzaal.”

Toegankelijk en duurzaam

De afgelopen jaren is de gemeente veelvuldig in gesprek geweest over de plannen voor de nieuwe gymzaal met het schoolbestuur van SO Noorderlicht, VSO Heuvelrugcollege en omwonenden. Het resultaat is een schetsontwerp, dat de komende tijd wordt uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Gasvrij

Het nieuwe gymlokaal wordt half verdiept aangelegd, waardoor er geen verlies van daglicht is en minder geluidsoverlast voor de omgeving. Het nieuwe gebouw voldoet aan de eisen voor toegankelijkheid. Ook duurzaamheid krijgt volop aandacht: het gebouw wordt volledig gasloos. Het bestaande gymlokaal wordt ook aangepast zodat dit voldoet aan de huidige eisen voor toegankelijkheid en duurzaamheid.

Parkeren

Om de parkeerdruk voor de buurt te verlichten, komen er in de buurt van de nieuwe gymzaal drie nieuwe parkeerplekken bij, waaronder één invaliden-parkeerplek. Daarnaast worden er twaalf parkeerplaatsen op het terrein van VSO Heuvelrugcollege voor iedereen toegankelijk gemaakt. Dit gebeurt doordat het toegangshekwerk van de school naar achteren wordt verplaatst.

Planning

Het definitief ontwerp voor het gymlokaal is naar verwachting begin 2021 klaar. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw volgend jaar en kan het gebouw in 2022 in gebruik worden genomen.

Meer informatie

Meer informatie over het project is te vinden op: www.zeist.nl/gymnoordweg.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio