11.7 C
De Bilt

Fietspad Zeedijk in Nijkerk feestelijk in gebruik genomen

Nijkerk – Op donderdag 29 november namen de Nijkerkse wethouders  Wim Oosterwijk en Mariëlle Broekman het fietspad aan de Zeedijk aan de Nijkerkse kant officieel in gebruik. Een feestelijke ballonnenboog op de Zeedijk, vlakbij het Stoomgemaal Arkemheen in Nijkerk, markeerde de feestelijke start.  

Wim Oosterwijk: “We willen graag dat Nijkerk een fietsvriendelijke gemeente is. Hierbij kijken we specifiek naar de ontwikkeling van sneller en veiliger fietsverkeer. De afgelopen drie maanden is er hard gewerkt aan de vervanging en verbreding van het fietspad aan de Zeedijk. Een mooie stap waarmee we het voor fietsers nog aangenamer maken in onze gemeente.”

Het fietspad maakt onderdeel uit van een populair fiets- en wandelnetwerk rondom het Veluwemeer en is een belangrijke verbinding tussen Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg en Putten. Ook loopt het vlak langs het watergebied dat onderdeel uitmaakt van de Gastvrije Randmeren.

“Naast fietsers zijn ook wandelaars en natuurliefhebbers te gast in dit prachtige gebied.  Natuur en recreatie gaan hier goed samen en daar ben ik trots op”, geeft wethouder Mariëlle Broekman aan. “Rondom het fietspad wordt ook aandacht besteed aan de cultuurhistorische aspecten van dit gebied. Zo zijn de dijkdoorbraken van 1916 en het kanaaltje weergegeven in het fietspad.”

 

Samenwerking

Bij dit project trekken de gemeente Nijkerk en Putten samen op. Vanaf de Berencamperweg verbindt dit fietspad Nijkerk met Putten, het fietspad gaat verder langs het Putter Stoomgemaal. Van september tot half oktober 2019 wordt dit deel van het fietspad ook gerenoveerd en verbreed. Er wordt hierbij rekening gehouden met het broedseizoen van de vogels en het stormseizoen. De Provincie Gelderland maakt dit hele project financieel mede mogelijk.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio