2.1 C
De Bilt

Film Festival voor Jonge Filmers: pak je camera en ga aan de slag!

Op zaterdag 3 september 2022 vindt het 13de NOVA Jonge Filmers Festival plaats. Filmen heeft de belangstelling van alle jongeren. Jonge filmers maken zelfstandig of in een team documentaires, muziekclips en speelfilms. Zelfs 8e-groepers werken al met veel plezier mee aan speelfilms. De kwaliteit wordt steeds hoger.

Opvallende thema’s voor Film Festival

Opvallend zijn de thema’s van jonge filmers: social media, de relatie tot ouders en vrienden, verlies van een dierbare. Ook is er inspiratie uit de wereld van games. Jonge filmers krijgen hun rode loper en witte doek op het 13de NOVA Jonge Filmers Festival. Deze wordt gehouden in Theater FIGI in Zeist, op zaterdag 3 september 2022. De inzending staat open voor jongeren tot en met 25 jaar.

NOVA jonge Filmers Festival
NOVA jonge Filmers Festival (©)

Diverse leeftijden en diverse categorieën

Veel films komen van scholen, enkele van filmclubs met jonge deelnemers, zoals de Jong Film Studio van de Beiler Video Club en natuurlijk van enthousiaste jonge filmers in Nederland, Duitsland en België. Alle films krijgen aandacht van een deskundige jury. Er wordt in diverse leeftijdsklassen gejureerd en er zijn prijzen voor camerawerk, geluidslaag, de meest creatieve film, beste acteerprestatie en de beste film van het festival.

De laureaat mag in 2023 meedoen met het landelijke NOVA filmgala. Dus ons advies aan alle enthousiaste jonge filmer is: “Pak je camera en ga snel aan de slag”.

Maximaal 30 minuten

Het thema is vrij, de film mag niet langer duren dan 30 minuten en mag dus niet commercieel zijn en  moet voor  15 juli  2022 binnen zijn. Het Jonge Filmers Festival valt onder NOVA, de landelijke organisatie van niet-commerciële filmers. Het festival is een onderdeel van het NOVA Filmgala dat dit jaar in Theater FIGI in Zeist wordt gehouden. De toegang voor de jongeren is gratis en iedereen is welkom. Reglement en inschrijfformulier staan op: www.novajongefilmers.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio