14.8 C
De Bilt

Gasloos wonen in De Maricken, Wilnis

Wilnis – Gemeente De Ronde Venen en Bouwmaatschappij Verwelius zijn overeengekomen dat de laatste ruim 200 woningen van De Maricken Fase I gasloos worden.

Netbeheerders

Sinds 1 juli 2018 zijn netbeheerders niet meer verplicht tot het aansluiten van nieuwbouwwoningen op het gasnet. Deze ontwikkeling is heel snel gegaan maar is maatschappelijk gezien heel gewenst. Het is een belangrijke stap in het bestrijden van klimaatverandering en speelt in op de gevolgen van het verminderen van de aardgaswinning in Groningen.

 

Bouwplannen aangepast aan wens voor duurzaamheid

Hoewel de woningbouwplannen in een gevorderd stadium waren, zetten gemeente De Ronde Venen en Bouwmaatschappij Verwelius alles op alles om gasloze woningen te realiseren. Wethouder Schuurs is verheugd: ,,De gemeente De Ronde Venen heeft zowel een intentieovereenkomst Aardgasvrije Nieuwbouw Metropoolregio Amsterdam getekend als het Convenant Aardgasvrije Nieuwbouw regio Utrecht. Ik ben verheugd dat we deze ambities kunnen waarmaken in De Maricken.”

De komende periode gaan gemeente en Verwelius samen de technische uitvoering uitwerken om een alternatief te vinden voor aardgas. Gerrit Verwelius: ,,We zijn nu samen met de gemeente op zoek naar alternatieven voor gas bijvoorbeeld met warmtepompen. Deze technische uitdaging gaan we als bedrijf graag aan.”

 

Gevarieerd woningbouwprogramma

In de wijk zijn inmiddels 195 woningen gerealiseerd. Momenteel zijn er appartementen en maisonnettes in aanbouw, waarvan op korte termijn nog 21 appartementen in verkoop gaan. De laatste ruim 200 woningen van De Maricken Fase I zijn zowel rij- als 2 onder 1 kapwoningen in diverse prijscategorieën en betreffen zowel huur- als koopwoningen. Begin 2019 wordt gestart met het bouwrijp maken van het gebied. Naar verwachting vindt de oplevering van de eerste woningen plaats medio 2020. Meer verkoopinformatie kunnen geïnteresseerden binnenkort vinden op de website: www.demaricken.nl. Verkopend makelaar is Brockhoff Nieuwbouwmakelaars uit Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio