5.2 C
De Bilt

Toch geen kermis in Wijk bij Duurstede dit jaar

Wijk bij Duurstede – De kermis in Wijk bij Duurstede gaat dit jaar helaas niet door. Met pijn in het hart hebben burgemeester en wethouders dit voor velen teleurstellende besluit genomen. De kermis in de binnenstad zou plaatsvinden van 21 tot en met 25 juli 2021.

Uitleg burgemeester Wijk bij Duurstede

‘We hebben er werkelijk alles aan gedaan om de kermis mogelijk te maken,’ zegt de burgemeester. ‘In goed overleg met de organisator van de kermis hebben we veiligheidseisen en scenario’s doorgesproken. Maar ondanks dat is er op de kermis niet voldoende ruimte om bij drukte 1,5 meter afstand te kunnen houden. En het aantal besmettingen stijgt nu zo snel dat het risico voor de volksgezondheid te groot is. Hier kunnen en mogen we onze ogen niet voor sluiten,’ aldus burgemeester Meerts.

Flinke tegenvaller voor de kermisorganisator en -exploitanten

De organisator van de kermis is op de hoogte van het besluit van het college. Ook voor hem en de kermisexploitanten is deze afgelasting een flinke tegenvaller. Zij hebben een zwaar jaar achter de rug. Burgemeester Meerts: ‘Wij hopen dat we volgend jaar de Wijkse kermis weer als vanouds kunnen houden!’

Mogelijk ook gevolgen voor andere evenementen

Het aantal coronabesmettingen stijgt sinds een week explosief. Afgelopen vrijdag zijn door het rijk extra maatregelen voor evenementen aangekondigd. Mogelijk heeft dit ook gevolgen voor andere evenementen. De gemeente bekijkt samen met organisatoren naar wat er wel en niet mogelijk is en of het eventueel in aangepaste vorm door kan gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio