14.2 C
De Bilt

NS: 27 -30 augustus geen treinen maar bussen Amersfoort-Utrecht

ProRail werkt van donderdag 27 augustus tot en met zondag 30 augustus aan de bovenleidingen tussen Amersfoort en Den Dolder. Hetzelfde gebeurt op het traject Baarn – Utrecht Overvecht op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus. Te Amersfoort worden op de aansluiting richting Den Dolder en Utrecht dwarsliggers vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden is er op beide trajecten geen treinverkeer mogelijk. Reizigers kunnen omreizen of gebruik maken van vervangende NS-bussen.

Bussen

NS zet op beide trajecten stopbussen in. Op donderdag en zondag rijden de bussen tussen Amersfoort Centraal en Den Dolder en op vrijdag en zaterdag tussen Amersfoort Centraal/Baarn en Utrecht Overvecht. Doorgaande reizigers op het traject Amersfoort Centraal / Baarn en Utrecht Centraal kunnen omreizen via Hilversum en tussen Zwolle en Utrecht Centraal via de Hanzelijn. Tussen Utrecht Centraal en Utrecht Overvecht geldt een aangepast dienstregeling. We adviseren reizigers voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd van circa 15-30 minuten.

Bovenleidingen en wissels

Het gaat bij beide werkzaamheden om regulier onderhoud. Zo worden tussen Amersfoort Centraal en Den Dolder en tussen Den Dolder en Baarn onderdelen van de draagkabels van de bovenleiding vervangen. Deze zijn al tientallen jaren oud en raken daardoor verzwakt. De dwarsliggers die te Amersfoort worden vervangen liggen onder het spoor en een wissel. Dit is een flinke operatie, waarbij onder meer machines als krols en een stopmachine worden gebruikt. Beide sporen zullen daarom buiten dienst worden genomen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio