21.2 C
De Bilt

Gemeente start campagne om afval nog beter te scheiden

Vanaf 1 januari 2024 betaalt iedereen in De Ronde Venen afvalstoffenheffing op basis van een kleine of grote restafvalcontainer. Op deze manier beloont de gemeente inwoners als ze afval goed scheiden en zo min mogelijk restafval aanbieden. Daarnaast leegt de gemeente ook alleen nog maar gechipte containers. Dit maakt het afvalbeleid eenvoudiger en eerlijker voor alle inwoners van De Ronde Venen.

Om inwoners hierover te informeren start de gemeente vanaf 1 mei 2023 een campagne over het beter scheiden van afval. Ook moedigt de gemeente mensen aan om hun grote restafvalcontainer om te wisselen voor een kleinere minicontainer. Met als grote voordeel dat mensen minder betalen voor een kleinere container.

Afval scheiden gaat steeds beter

,,Qua afval scheiden zijn we al op de goede weg”, zegt verantwoordelijk wethouder Van der Greft. ,,Als gemeente willen we een eenvoudig en eerlijk afvalbeleid dat werkt voor onze inwoners. Goed scheiden is daarbij erg belangrijk en inwoners kunnen dit zelf het best. Straks belonen we onze inwoners in hun portemonnee als ze een kleine bak nemen. Het is mooi als ze daardoor ook beter hun afval gaan scheiden. We zien dat machines wel steeds beter worden in het scheiden van afval. Ook wel ‘nascheiden’ genoemd. We volgen deze ontwikkelingen als gemeente actief. Als alle soorten afval bij nascheiding uit elkaar worden gehaald, onderzoeken we een overstap.’’

Inwoners met een kleine restafvalcontainer betalen minder afvalstoffenheffing

Vanaf 1 januari 2024 betalen inwoners van De Ronde Venen afvalstoffenheffing op basis van de grootte van hun restafvalcontainer. Inwoners krijgen de keuze uit een kleine (140 liter) of grote (240 liter) container voor het restafval. Voor het gebruik van een kleine container betalen inwoners minder dan voor een grote container. De afvalstoffenheffing wordt dan niet meer geheven op basis van een één- of meerpersoonshuishouden, maar of men een kleine of grote restafvalcontainer heeft. Het verschil tussen een kleine of grote restafvalcontainer is €100,-.  

Wissel van grote naar kleine restafvalcontainer vóór 1 juni 2023

Meer informatie over de tarieven staat op www.drvaandebak.nl. Via deze website kunnen inwoners ook direct laten weten of zij van restafvalcontainer willen wisselen. Inwoners die dit vóór 1 juni 2023 doen ontvangen dan nog voor het einde van het jaar een kleinere restafvalcontainer. Inwoners die niet willen wisselen van restafvalcontainer hoeven niets te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio