16.1 C
De Bilt

Gemeente Wijk bij Duurstede werkt aan een gezonde toekomst

Wijk bij Duurstede is ervan overtuigd dat een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Daarom wordt deze gemeente een JOGG-gemeente. Met de JOGG-aanpak wordt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. Dat is wat de gemeente met haar partners gaat doen. Met deze aanpak groeit de jeugd op tot een gezonde generatie.

Het valt in de praktijk voor kinderen en jongeren niet mee om gezond te leven

Dat ziet Wil Kosterman, wethouder jeugd en gezondheid van Wijk bij Duurstede. Het blijkt ook uit de cijfers van de GGD-gezondheidsmonitor. Wil Kosterman: ‘En daar willen wij samen met maatschappelijke partners en het bedrijfsleven iets aan doen.’

JOGG-aanpak

Op vrijdag 4 maart zetten Wil Kosterman en Caroline Peeck namens JOGG daarom hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Die samenwerking is voor de volgende drie jaar. Doel van de JOGG-aanpak is een beweging in gang zetten. Want iedereen in een wijk spant zich in om gezond eten en bewegen gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Wil Kosterman enthousiast dat gemeente meedoet aan JOGG

‘Een gezonde leefstijl voor de jeugd voorkomt gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Met de JOGG-aanpak maken we het de jeugd makkelijker en vooral ook leuker om hieraan te werken. Dus maatschappelijke partners en bedrijfsleven, doe vooral mee!’

JOGG-regisseur

Tobias Wijnmaalen is de JOGG-regisseur. Hij gaat ervoor zorgen dat kinderen lekker kunnen bewegen. Thuis, op school, in de wijk en op de sportvereniging. Dat doet hij samen met andere organisaties. Tobias: ‘Bewegen is niet alleen gezond, maar ook leuk. Jongeren kunnen hun energie kwijt. En jong geleerd, is oud gedaan.’ Voor meer informatie over de Wijkse JOGG-aanpak kunt u contact met hem opnemen via tobias@stichtingwijksport.nl of 06-17413517.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio