27.6 C
De Bilt
woensdag, 29 juni 2022

Gemeente Woerden is jarig!

Woerden-Vandaag viert Woerden dat het 649 jaar stadsrechten heeft! Vanmorgen om 11.00 uur hesen burgemeester Victor Molkenboer en Will Stoof, coördinator van Woerden 650, de vlag in het Westdampark. Deze speciaal gemaakte vlag, hangt vanaf vandaag ook bij het kasteel en bij het gemeentehuis. De respectabele leeftijd van 649 jaar verdient een feestje, maar is nog net geen feestjaar. Daarop moeten we nog 365 dagen wachten… aftellend naar 12 maart 2022. Dat is de dag waarop onze stad 650 jaar geleden stadsrechten kreeg. Het unieke stadsjubileum gaan we op onze eigen wijze vieren met een jaarlang feest.

De betrokkenheid in Woerden is groot

Afgelopen maanden zijn door veel betrokken inwoners en ondernemers initiatieven en ideeën aangedragen voor de invulling van het programma. Soms klein en soms heel groot. En voor alle leeftijdsgroepen en interesses. Woerden 650 werkt aan een bruisend openingsfeest op 12 maart 2022. De rest van het jaar is de invulling aan de inwoners zelf. En aan die uitnodiging werd massaal gehoor gegeven. Bestaande activiteiten worden feestelijker en groter aangekleed dan normaal en nieuwe activiteiten vinden hun oorsprong vanuit unieke samenwerkingen. Een resultaat om trots op te zijn. Hoe de feestkalender er precies uit gaat zien volgt later.

Praatjesmakers en plaatjesmakers gezocht

De organisatie is nog op zoek naar creatieve plaatjes- en praatjesmakers voor de werkgroep Communicatie. Wil je samen met andere enthousiaste vrijwilligers aan de slag om de voorbereidingen van het feestjaar in woord en beeld vast te leggen, of ben jij die razende Woerden 650-reporter die via video, foto of in tekst verslag van een activiteit wil doen?

Volg ons!

Voor wie altijd en overal op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, volg Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube. Of check regelmatig de website www.woerden650.nl . Hier kun je ook vriend worden en shop je unieke items. De inkomsten die hieruit voortvloeien worden gebruikt voor het organiseren en ondersteunen van de activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio