12.9 C
De Bilt

Gemeente Zeist kapt bomen om veiligheid

Zeist – Ieder najaar houdt de gemeente Zeist een actie om dode of zieke bomen te verwijderen. Dit najaar betreft het zo’n 180 bomen in de gemeente voornamelijk langs wegen, parken, pleinen en in bosranden. Hierbij gaat het om bomen die een veiligheidsrisico vormen voor de directe omgeving omdat ze ziek of dood zijn.

Zeist kapt in het najaar

Alle bomen die van de gemeente zijn, worden één keer in de drie jaar gecontroleerd. Bomen die niet gezond zijn en een veiligheidsrisico vormen voor de directe omgeving, worden gekapt. Het kappen gebeurt dan meestal in het najaar/winter. Het gaat om bomen in allerlei soorten en maten en door de gehele gemeente. In de winter volgen nog een aantal bomen, ongeveer 40, die in diverse lanen staan.

Bomen eens in de drie jaar gecontroleerd

De inspectie wordt gedaan door speciale boomdeskundigen. Zij bekijken hoe de bomen erbij staan en bepalen of ‘ingrijpen’ nodig is. Denk bijvoorbeeld aan snoeien, boomveiligheidsmaatregelen of nader onderzoek. Soms blijkt dat een boom niet meer voldoet aan de veiligheidseisen en er geen maatregelen genomen kunnen worden om daar wel aan te voldoen. In dit geval wordt een boom gekapt. Hiermee voldoet de gemeente aan de zorgplicht voor bomen.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het bomenbeleid van de gemeente Zeist zie www.zeist.nl/bomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio