4.1 C
De Bilt

Gemeentelijke fotowedstrijd: prachtige foto’s, prijswinnaars én tentoonstelling in kunstgang gemeentehuis

Voor de tweede keer hebben we als gemeente De Bilt een fotowedstrijd onder onze inwoners georganiseerd. Net als vorig jaar met een prachtige opbrengst: 56 mooie foto’s gemaakt door 33 inwoners uit onze kernen die hun fotografisch talent met ons delen. Vijf inwoners zijn in de bloemen gezet met een prijs door de jury. Vanaf vandaag zijn de foto’s te bewonderen in de kunstgang van het gemeentehuis. 

uc?id=18PgB05ney4YikTzpqXFWZdAD13Ig UbC
Molen de Kraai. Foto: Wil Bouwman

De jury bestond dit jaar uit fotografe Bea Blauwendraat, raadslid Fabian Vendrig en burgemeester Sjoerd Potters. Burgemeester Potters: “Geweldig dat zoveel inwoners weer de camera of mobieltje hebben opgepakt en ons verrassen met fraaie beelden uit onze kernen. Als jury hadden we er weer een flinke kluif aan om de mooiste foto’s te selecteren. Doordat fotografen spelen met het licht en door de wisselende seizoenen en weersomstandigheden, komen er altijd weer verrassende en bijzondere beelden uit.”

uc?id=1KEKDnLgo4EK8SKuhA1sgtHJQlK0f3N A
Herbie Rotonde. Foto: Jan Hermsen

Prijswinnaars

De 3e prijs is dit jaar gegaan naar Claire Blom die met een foto van de ijsbaan de jury overtuigde met een prachtige compositie. De 2e prijs is gewonnen door Wil Bouwman die een foto van een prachtig Hollands landschap uit Westbroek instuurde. Typerend voor onze agrarische kernen. De 1e prijs is gewonnen door Jan Hermsen met een bijzonder dronebeeld van de ‘Herbie’-rotonde. Het is een mooi bedacht beeld met zowel verstilling als versnelling. De eervolle vermelding ging naar Wieke van der Kuijl met een foto van het Biltse meertje dat door de eenvoud uitblinkt in zeggingskracht. De jeugdprijs naar Luc Westerhof met een mooie zonsondergang bij de Hooge Kampse Plas. 

Het meer bij de Groenekanseweg. Foto: Luc Westerhof

Tentoonstelling in kunstgang gemeentehuis

De foto’s worden tot en met vrijdag 15 december tentoongesteld in de kunstgang van het gemeentehuis in Bilthoven. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis is de tentoonstelling gratis te bezoeken. 

uc?id=1 MmfeVQ1gkIj0A0pNWfED SzsSKPbck8
IJsbaan De Bilt Bilthoven. Foto: Claire Blom

Nieuwe fotowedstrijd met extra categorie

Ook komend jaar organiseert de gemeente weer een fotowedstrijd. Amateurfotografen kunnen een keuze maken uit twee categorieën: een mooie plek in de gemeente of de nieuwe categorie: cultureel erfgoed. Inwoners kunnen één of twee foto’s inzenden naar fotowedstrijd@debilt.nl. Meer informatie en de voorwaarden zijn te lezen op www.debilt.nl/fotowedstrijd

uc?id=1fodg20ly12xWPDxHUNKe
Biltsche meertje in de mist. Foto: Wieke can dern Kuijl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio