3.2 C
De Bilt

Genomineerden sportverkiezingen 2022 in De Ronde Venen bekend

De genomineerden voor de prijzen van sportvrouw, sportman, sporttalent, sportvrijwilliger en sportploeg van 2022 in De Ronde Venen zijn bekend. Uit de door inwoners en verenigingen voorgedragen namen zijn per categorie drie genomineerden geselecteerd. De winnaars worden vrijdagavond 20 januari 2023 bekendgemaakt tijdens het Sportgala in het Piet Mondriaangebouw in Abcoude. Inwoners zijn van harte welkom het Sportgala en de bekendmaking van de winnaars bij te wonen.

Genomineerden

Inwoners en verenigingen konden tot 1 december sporters, vrijwilligers en teams voordragen voor de verschillende prijzen. Op basis van de voorgedragen namen, heeft de jury per categorie drie kandidaten geselecteerd. De jury bestond uit: Joss Siebers ( RTV Ronde Venen), Femke Roest (Team Sportservice), Jos Kooijman (buurtsportcoach Senior Sportief Actief), Tim de Vries (handbiker), Pieter Bosch (gemeente De Ronde Venen) en wethouder Sport Maarten van der Greft. Genomineerd in hun klasse, in willekeurige volgorde, zijn:

Sportvrouw

Esmee Neeleman (powerliften)

De 19-jarige Esmee uit Vinkeveen werd in haar klasse 2e tijdens het WK Powerliften en liftte een wereldrecord.

Tessa Snoek (schaatsen)

Tessa is een gemotiveerde en gedreven marathonschaatser uit Abcoude en werd 4e tijdens het NK marathonschaatsen in 2022.

Dana Breewel (voetbal)

Voetbalde bij CSW en daarna in de jeugd bij AZ. Maakte dit jaar haar debuut in de eredivisie bij Excelsior en is daar een veel scorende spits.

Sportman

Wessel Mouris (wielrennen)

Wessel won in 2022 de tijdrit langs het Amsterdam-Rijnkanaal en werd 5e op het NK onder 23 jaar. In 2023 is Wessel een van de talenten bij het Scorpions racing team.

Jamie Koster (freestyle skiën)

Jamie eindigde in 2022 op de eerste plek bij elke wedstrijd waar hij aan deelnam. Hij werd onder andere Nederlands kampioen Slope Style en Big Air.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio