9.8 C
De Bilt

Burgerinitiatief Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht gesteund door gemeente

Utrechtse Heuvelrug – Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht is een burgerinitiatief dat zich inzet om de waarden van de Heuvelrug Gooi en Vecht te beschermen en koesteren. Dit doet ze door bewoners en bezoekers van het gebied te informeren over de aardkundige waarden, de natuurwaarden, waterhuishouding en cultuurhistorische waarden van de Heuvelrug. Gemeente Utrechtse Heuvelrug ondersteunt dit burgerinitiatief en haar inzet voor het Heuvelruggebied en ondertekent de steunbetuiging.

Steun gemeente

Gemeente Utrechtse Heuvelrug is een van de grotere gemeenten binnen het Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht en omvat een breed scala aan bijzondere geo-kenmerken. Zo is er natuurlijk de Heuvelrug zelf, een stuwwal uit de voorlaatste ijstijd met de “hoogste” berg, de Amerongseberg. Maar ook het aardkundig monument zwerfsteneneiland, de Leersumse plassen en het smeltwaterdal Darthuizerpoort liggen in onze gemeente. Daarnaast is gemeente Utrechtse Heuvelrug rijk aan cultuurhistorie met bijvoorbeeld de vele grafheuvels, de Utrechtse Lustwarande en Kasteel Amerongen.

Geopark Heuvelrug Gooi en vecht

Het Geopark heeft in 2020 ontdekkaartjes en boekjes voor en over onze gemeente gemaakt die in december zijn uitgegeven. Het boekje is onder andere te downloaden via www.geopark-heuvelrug.nl. Inwoners en geïnteresseerden in deze informatie kunnen op deze wijze kennis maken met de ontstaansgeschiedenis, waterhuishouding, natuur en cultuurhistorie van onze gemeente.

Sympathiek burgerinitiatief

“We ondersteunen dit sympathieke burgerinitiatief van harte,” aldus wethouder Chantal Broekhuis, “zo blijven de cultuurhistorische waarden van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ook voor de generaties na ons bewaard.” Met het ondertekenen van de steunbetuiging geeft de gemeente aan het burgerinitiatief waar mogelijk te ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio