7.7 C
De Bilt

Gezondere leefstijl voor de Zeister jeugd met JOGG

Gemeente Zeist wordt JOGG-gemeente. JOGG is een landelijke aanpak van gemeenten en lokale organisaties die zich richten op een gezonde leefstijl bij jongeren. Het doel van JOGG? Het stimuleren van een gezonde leefstijl onder de jeugd.

JOGG in Zeist

De JOGG-aanpak richt zich op kinderen en jongeren van 0 t/m 19 jaar en zorgt voor een leefstijltransitie van ongezond naar gezond. Mede bepalend hiervoor is hun leefomgeving, waaronder; thuis, school, buurt, sport, vrije tijd, werk en media.

JOGG

Wethouder Marcel Fluitman van de gemeente Zeist: “Met de JOGG aanpak willen wij, samen met maatschappelijke organisaties en bedrijven de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder maken. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd”.

JOGG regisseur Elyna Kortwijk is samen met het onderwijs, de kinderopvang, de sport, welzijn en het bedrijfsleven al aan de slag met het uitvoeren van de JOGG-aanpak.

Buurtfitness

Kortwijk: “In april start de buurtfitness in Vollenhove al en voor een gezondere leefomgeving die inzet op de thema’s; voldoende water drinken, meer bewegen, gezondere voerding en beter slapen, zijn de eerste plannen met het onderwijs en de sportverenigingen ook gemaakt”.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio