20.7 C
De Bilt

Gladheidsbestrijding in Zeist door RMN

Zeist – Het gladheidseizoen loopt van 1 november tot 1 april. De strooiploegen van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) zijn al verschillende keren in actie gekomen en rukken de komende week ook weer uit. Een voorbode van een strenge winter? Wie zal het zeggen? In ieder geval is het duidelijk dat RMN en de gemeente Zeist er klaar voor zijn.

Waar strooit RMN?

Gemeente Zeist heeft een gladheidbestrijdingsplan. Daarin staat onder meer op welke wegen RMN strooit. Deze routes zijn te vinden op de website van de gemeente; https://www.zeist.nl/parkeren/bestrijding-gladheid-en-strooiroutes. RMN heeft in het gladheidseizoen dagelijks contact met weerbureau Infoplaza. Zij monitoren 24 uur per dag het weer en hebben nauw contact met de coördinatoren van RMN. Deze coördinatoren beslissen naar aanleiding van het advies van het weerbureau en hun eigen waarnemingen of de strooiploegen moeten uitrukken. Op deze manier worden de strooiploegen optimaal aangestuurd.

Zoutkisten voor inwoners

Op verschillende locaties in de gemeente Zeist staan zoutkisten. De locaties van deze zoutkisten zijn ook te vinden op de website van de gemeente. Het strooizout in de deze kisten kunt u gebruiken om moeilijk bereikbare plaatsen in uw wijk zelf te strooien.

Blijven opletten met gladheid

Als er gestrooid is kan het wegdek nog steeds (plaatselijk) glad zijn. Het is daarom verstandig om als weggebruiker uw rijgedrag en snelheid aan te passen aan de omstandigheden, zodat u veilig op de plaats van bestemming aankomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio