27.9 C
De Bilt

Groene pannenkoeken winnen Zeister receptenwedstrijd

Zeist – De Groene, Gezonde Zeisterpannenkoek heeft de eerste prijs binnengesleept in de receptenwedstrijd van de gemeente Zeist. De gemeente ging op zoek naar het beste pannenkoekenrecept in het kader van de Maaltijd van Zeist. De wedstrijd was een ludieke aanvulling op de recepten voor een goed leven, die door veel inwoners zijn ingeleverd.

Pannenkoekendiner

Wethouder Laura Hoogstraten verblijdde de winnaar met een bon voor een pannenkoekendiner voor vier personen. In het winnende recept wordt gebakken spinazie door het beslag heen gepureerd. De jury koos hiermee voor ‘een origineel recept, waar je al blij van wordt als je het leest’. Uiteraard werd de winnende pannenkoek tijdens de feestelijk uitreiking ook gegeten.

De nummers twee en drie kregen respectievelijk een professionele pannenkoekenpan en het boek ‘Pancake adventures’. Alle recepten zijn terug te vinden op www.maaltijdvanzeist.nl.

 

Maaltijd van Zeist

De wedstrijd werd gehouden in de week van de Maaltijd van Zeist, die van 1 t/m 6 oktober was. In de hele gemeente waren gemeenteraadsleden en medewerkers overal in Zeist te vinden om in gesprek te gaan met inwoners en ondernemers. Zo waren er bijeenkomsten bij bewonersverenigingen, werd er langsgegaan bij sportclubs en waren er veel gesprekken met inwoners op straat.

Het is een intensieve en inspirerende week geworden met toenadering, ontmoeting, kennismaking en heel veel gesprekken. Honderden ideeën en signalen die tijdens deze gesprekken zijn opgehaald zijn opgeschreven in het zogeheten Receptenboek. Het eerste concept van dit boek is ook te lezen op www.maaltijdvanzeist.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio