27.9 C
De Bilt

Grote controle: Niets strafbaars ontdekt

Wijk bij Duurstede – Gisteren was er een grote controle op verschillende adressen in het buitengebied in de gemeente Wijk bij Duurstede. Ook op bedrijventerrein Broekweg/Langshaven werd gecontroleerd. Het ging hier om een grote integrale controle: een controle waaraan een aantal organisaties meedeed. Deze keer waren dat de gemeente, douane, politie, Stedin, het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) en het UWV. Hierbij letten de controleurs bijvoorbeeld op fraude met uitkeringen en het gebruik van elektriciteit. Ook letten zij op de milieu- en bouwregels. Iedereen werkte goed mee aan de controles. De controleurs ontdekten geen strafbare feiten.

Burgemeester Iris Meerts is blij met deze controles

Iris Meerts: “De integrale controles zijn onderdeel van onze brede aanpak van ondermijning. Het is de bedoeling daarbij zoveel mogelijk plekken in onze gemeente te bezoeken. De controleurs  onderzochten weer verschillende adressen met kleine en grote loodsen en schuren. Ook spraken ze met verschillende eigenaren en huurders. Dit zorgt voor meer besef over ondermijning. Niet alleen bij de huurders en eigenaren zelf, maar ook bij omwonenden.”

Eigenaren en huurders zijn ook blij met de controles

Iris Meerts: “De controleurs troffen geen ondermijnende zaken aan. De eigenaren en huurders ontvingen hen over het algemeen vriendelijk. Iedereen werkte mee aan de controles; ook zij willen graag een veilige omgeving. Zij zijn daarom blij dat op deze manier foute types worden opgespoord en aangepakt. Ik kan me wel voorstellen dat de eigenaren en huurders zich wat overvallen voelden, toen de controleurs onaangekondigd langskwamen. Daarom dank ik hen extra voor hun begrip en de fijne medewerking.”

Meld het als u verdenkingen heeft van criminele activiteiten

De overheid heeft uw ogen en oren hard nodig in de strijd tegen ondermijning. Heeft u vermoedens van criminele activiteiten of hebben mogelijke criminelen contact met u gezocht? Neem dan contact op met de politie of gemeente. De politie bereikt u via 0900-8844, de gemeente Wijk bij Duurstede via 0343-595595. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer informatie staat op: www.Stopondermijningsamen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio