Herdenking Japanse capitulatie De Bilt

Bilthoven – Op zondag 15 augustus a.s. om 13.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking plaats van de capitulatie van Japan en daarmee het werkelijke einde van de Tweede Wereldoorlog. De ceremonie wordt gehouden bij het monument voor het gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven.

Herdenking met commissaris van de Koning

In 2010 is voor het monument een nieuwe steen met plaquette geplaatst. Onder het monument is de aarde gemengd met grond van het Ereveld Kalibanteng op Java. Hiermee worden de vele duizenden Nederlanders en Nederlandse onderdanen herdacht die ten gevolge van de Japanse bezetting in Azië het leven lieten, dan wel anderszins hierdoor werden getroffen. Bij deze herdenking zal ook de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer J.H. Oosters, aanwezig zijn.

Muziek door Kunst en Genoegen

Dit jaar verzorgt het harmonieorkest Kunst en Genoegen de muzikale omlijsting en de Taptoe. Na de herdenking zal er dit jaar geen defilé gehouden worden, dit in verband met Covid-19. Ook zal het traditiegetrouwe kopje koffie of thee met spekkoek na afloop niet doorgaan. U wordt verzocht zondag 15 augustus aanstaande rond 12.45 uur aanwezig te zijn zodat de herdenking precies om 13.00 uur kan beginnen. Voor meer informatie over de ceremonie kunt u contact opnemen met mevrouw S. de Groot van het comité, (030) 229 25 32.

Zelf herdenken

Sinds 1999 wordt op 15 augustus officieel gevlagd. Wij verzoeken u zondag 15 augustus aanstaande de vlag te hijsen als erkenning en ter nagedachtenis aan allen die de oorlog niet hebben overleefd. Bij het monument hangt de vlag tijdens de herdenking halfstok. Na de twee minuten stilte gaat hij vol in top.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img